ΝΔ: Η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση της για το χρέος

ΝΔ: Η κυβέρνηση πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση της για το χρέος

«Η κυβέρνηση να ανακοινώσει την επίσημη θέση για το χρέος» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία. «Λογική η αμηχανία της ΝΔ» απαντά ο Σακελλαρίδης.

Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία καλεί να ανακοινώσει άμεσα την επίσημη θέση της, όσον αφορά τη διαχείριση του δημόσιου χρέους, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατιας, Κώστας Καραγκούνης.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Λίγες μόνο ημέρες μετά τις εκλογές και πριν τις προγραμματικές δηλώσεις, η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, δια του λαλίστατου κ. Βαρουφάκη, ομολογεί απερίφραστα ότι:

Πρώτον, η διαγραφή χρέους δεν είναι πλέον στο τραπέζι, αθετώντας τα όσα έλεγαν μέχρι σήμερα.

Δεύτερον, ότι δεν θα τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις.

Στην αντίπερα όχθη, ο κ. Στρατούλης τόνισε ότι:

Πρώτον, το χρέος θα διαγραφεί και δεύτερον, θα τηρηθούν στο ακέραιο οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάπου στη μέση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σακελλαρίδης συμφώνησε με τον κ. Στρατούλη, επικαλούμενος τον κ. Βαρουφάκη!

Η κυβέρνηση οφείλει αμέσως να ανακοινώσει την επίσημη θέση της, ενόψει των κρίσιμων συζητήσεων, που διεξάγονται για την πορεία της χώρας».

Γεωργιάδης: Μακάρι να πετύχει η πρόταση Βαρουφάκη
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την ενδιάμεση πρόταση του Γ. Βαρουφάκη σε ότι αφορά το χρέος, αλλά και για τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας.

«Η απάντηση της αγοράς σήμερα και η άνοδος του χρηματιστηρίου, σε όλη την Ευρώπη, νομίζω ότι προμηνύει ελπίδες συμφωνίας. Η πατρίδα είναι υπεράνω όλων», είπε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε:

«Αν καταφέρει η κυβέρνηση και καταλήξει σε μια επωφελή για την Ελλάδα συμφωνία, η οποία θα βελτιώσει της συνθήκες διαβίωσης των πολιτών δεν έχει κανένας το δικαίωμα να μεμψιμοιρεί».

«Αντιλαμβάνομαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει μια μικρή στροφή προς τον ρεαλισμό. Η πρόταση του κ. Βαρουφάκη είναι όσα έλεγε και πριν την προεκλογική περίοδο. Αλλά δεν είναι αυτό που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ βλέπω την χθεσινή πρόταση Βαρουφάκη, ένα είδος γέφυρας μεταξύ της παλαιάς θέσης του ΣΥΡΙΖΑ και αυτού που έλεγε ο κ. Βαρουφάκης. Μακάρι να την πετύχει», πρόσθεσε και συμπλήρωσε μεταξύ άλλων:

«Μακάρι να έχουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία για τη διαχείρηση του χρέους. Θα ήταν μια φανταστική λύση αν την πετυχαίναμε. Το ότι το είπε ο κ. Βαρουφάκης δεν σημαίνει ότι θα γίνει».

Σακελλαρίδης: Οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι για πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης απάντησε στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας και ανέφερε τα εξής:

«Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι για πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται. Για πρώτη φορά η Ευρώπη συζητά για τον τερματισμό της λιτότητας, ενώ δέκα ημέρες πριν η συζήτηση αφορούσε την περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, απαντώντας σε ανακοίνωση της ΝΔ.

«Είναι λογική η αμηχανία της ΝΔ, από τη στιγμή που η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται διαψεύδει πλήρως την προεκλογική κινδυνολογία της και την εμμονή της στο δήθεν μονόδρομο της λιτότητας» ανέφερε ο κ. Σακελλαρίδης.