Νέα δάνεια ύψους 550 εκατ. ευρώ μέσω της ΕΤΕπ

Νέα δάνεια ύψους 550 εκατ. ευρώ μέσω της ΕΤΕπ

Στόχος να «ξεπαγώσουν» έργα υποδομής και να ενισχυθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 

Χρηματοδοτικές συμφωνίες ύψους 550 εκατ. ευρώ θα υπογραφούν σήμερα μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και των ελληνικών τραπεζών (αίθουσα Galaxy του Ξενοδοχείου Hilton).

Οι συμφωνίες αφορούν δάνεια για χρηματοδότηση των αυτοκινητοδρόμων, υποδομές τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, καθώς και την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση , στις 11-13 Νοεμβρίου, η Διευθύνουσα Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) συνέρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, ενόψει της Προεδρίας της ΕΕ που θα αναλάβει η Ελλάδα από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Στουρνάρας: Δεν θα υπάρξουν νέα οριζόντια μέτρα

Κατά την παραμονή της στην Αθήνα, η Διευθύνουσα Επιτροπή της ΕΤΕπ θα έχει σειρά επαφών με την Ελληνική Κυβέρνηση και θα επισκεφθεί έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από την Τράπεζα, ως ένδειξη έμπρακτου ενδιαφέροντος.

Στην εκδήλωση της 11ης Νοεμβρίου, παρουσία του πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ, με θέμα «προώθηση ανάπτυξης και απασχόλησης» για την υπογραφή συμφωνιών συνολικού ύψους 550 εκατ. ευρώ, θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης, και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Επίσης ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, πρόεδρος Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, εκπρόσωπος από την Alpha Bank και ο Ιωάννης Λεμπιδάκης, πρόεδρος Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας.