Νέα επίθεση από τον Σουλτς: o Τσίπρας παίζει παιχνίδια

Νέα επίθεση από τον Σουλτς: o Τσίπρας παίζει παιχνίδια

Μετά τον Γιάνη Βαρουφάκη και ο πρωθυπουργός στο στόχαστρο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ακόμα μια αυστηρή τοποθέτηση για την Ελλάδα έκανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Passauer Neue Presse. Ο κ. Σουλτς υποστήριξε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός παίζει παιχνίδια και καθυστερεί, σχολιάζοντας με αυτόν τον τρόπο την κατηγορηματική απόρριψη από τον Αλέξη Τσίπρα της πρότασης των θεσμών για επίλυση του ελληνικού προβλήματος.

Η δήλωση αυτή ήρθε μια μέρα μετά τη δήλωση στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF κατά του Γιάνη Βαρουφάκη αυτή τη φορά.

«Έλληνες, όπως ο κύριος Βαρουφάκης, μού σπάνε τα νεύρα» δήλωσε στην εκπομπή Maybrit Illner την Παρασκευή.

Προς υπεράσπιση του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αν και δεν κατανοεί τι ακριβώς κάνει, καταλαβαίνει ότι βρίσκεται στην εξουσία μόλις έξι μήνες. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, τόνισε, δεν τα προκάλεσε αυτή η κυβέρνηση, αλλά οι προηγούμενες.

Σε μία έντονη συζήτηση στη γερμανική τηλεόραση, ο κ. Σουλτς εμφανίστηκε απόλυτος, λέγοντας ότι μία έξοδος από το ευρώ «θα οδηγήσει αυτομάτως σε έξοδο από την ΕΕ».

Μάλιστα, όταν έγινε αναφορά στην επικαιροποιημένη λίστα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης, ο Μάρτιν Σουλτς είπε: «Είμαι ως εδώ» και τόνισε ότι οι Έλληνες έχουν την ευθύνη να αποδεχθούν τη βοήθεια που τους προσφέρει η Ευρώπη.

Διαβάστε την απάντηση Βαρουφάκη εδώ