Η νέα εποχή του ΟΠΑΠ

Η νέα εποχή του ΟΠΑΠ

Η Emma Delta «ήρθε εδώ για να μείνει» δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας που ανέπτυξε το όραμά του για έναν διεθνώς ανταγωνιστικό οργανισμό.

Το όραμά της για την ΟΠΑΠ ΑΕ ως μια εταιρεία «πρότυπο στο ελληνικό επιχειρηματικό και κοινωνικό τοπίο» παρουσίασε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η νέα η διοίκηση του οργανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο το ΤΑΙΠΕΔ ολοκλήρωσε την αποκρατικοποίηση της ΟΠΑΠ ΑΕ με τη μεταβίβαση του 33% του μετοχικού της κεφαλαίου στην Emma Delta Hellenic Holdings Limited.

«Θέλουμε να κάνουμε την ΟΠΑΠ μια διεθνώς ανταγωνιστική εταιρεία που λειτουργεί με αποτελεσματικότητα και επιτυχία και σύμφωνα με τα βέλτιστα πρότυπα και πρακτικές της αγοράς», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Καμίλ Ζίγκλερ (Kamil Ziegler), ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η Emma Delta επένδυσε στην εταιρεία έχοντας πίστη στην ανάπτυξή της, αλλά και στις δυνατότητες της χώρας να ξεπεράσει την κρίση.

Ο κ. Ζίγκλερ υποστήριξε ότι η Emma Delta είναι μακροπρόθεσμος επενδυτής, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ήρθε εδώ για να μείνει» και πρόσθεσε ότι θα στηρίξει τον ΟΠΑΠ με στόχο να αποτελέσει εταιρεία «πρότυπο στο ελληνικό επιχειρηματικό και κοινωνικό τοπίο». Πρόσθεσε επίσης ότι ο ΟΠΑΠ, μία ήδη σπουδαία εταιρεία με τη μεγαλύτερη συνεισφορά φόρων -πέρυσι μόνο από την φορολόγηση του 30% επί των μικτών κερδών της εταιρείας απέδωσε 345 εκατ. ευρώ- και το μεγαλύτερο πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς στην Ελλάδα αλλάζει και γίνεται ακόμα σπουδαιότερη προς όφελος όλων.

Κύριες επιχειρηματικές προτεραιότητες της εταιρείας αποτελούν, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ, το in-store betting – ζωντανό στοιχηματισμό μέσα από τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ που αναμένεται να ενισχύσει το δίκτυο, το νέο στιγμιαίο λαχείο που λανσάρεται στις αρχές Μαΐου και θα εισάγει τον ΟΠΑΠ σε ένα νέο τμήμα της αγοράς, το δίκτυο των VLTs που θα προσεγγίσει νέα κοινά και το online betting που θα βελτιώσει την εμπειρία των πελατών.

Όσον αφορά στα VLT’s η διοίκηση μετέφερε την εκτίμησή της ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν εγκατασταθεί οι πρώτες παιχνιδομηχανές, ενώ τόνισε ότι εκκρεμεί η ρύθμιση της αγοράς και ειδικότερα του ρυθμιστικού πλαισίου για το διαδικτυακό στοίχημα. Έως ότου αυτό ρυθμιστεί η διοίκηση εξετάζει εναλλακτικά σενάρια προκειμένου να κερδίσει χρόνο.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκε από τη διοίκηση η νέα στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) της ΟΠΑΠ που της δίνει πλέον τη δυνατότητα να μετατρέπει την επιχειρηματική της αριστεία σε κοινωνική συνεισφορά ανταποκρινόμενη σε κοινωνικές ανάγκες μεγάλης κλίμακας.

Η νέα στρατηγική ΕΚΕ αφορά σε πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και εστιάζει στους νέους βασιζόμενη σε τρεις πυλώνες: Υγεία, Αθλητισμός και Εργασία. Ειδικότερα, υπό τον πυλώνα της Υγείας ο ΟΠΑΠ σχεδιάζει να αναλάβει την ανακαίνιση των δύο κυριότερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας, το Αγία Σοφία και το Αγλαΐα Κυριακού.

Στον πυλώνα του Αθλητισμού, ο ΟΠΑΠ θα υποστηρίξει 250 ακαδημίες ποδοσφαίρου με αθλητικό εξοπλισμό, τεχνική κατάρτιση προπονητών και προσωπικού καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και γονείς. Σε ό,τι αφορά στον πυλώνα της Εργασίας, ο ΟΠΑΠ σκοπεύει να βοηθήσει τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι πλήττονται κυρίως από την ανεργία, να αποκτήσουν δεξιότητες, τεχνογνωσία ή εμπειρία. Στο πλαίσιο αυτό θα παρέχει υποτροφίες σε νέους αλλά και θέσεις πρακτικής άσκησης στον ΟΠΑΠ προκειμένου να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία.

Στο πλαίσιο της νέα στρατηγικής ΕΚΕ η διοίκηση του ΟΠΑΠ ανέφερε ότι βρίσκονται υπό διαδικασία αναθεώρησης και επανεξέτασης τόσο οι συμβάσεις του οργανισμού όσο και οι χορηγίες που έχει αναλάβει.

Ερωτηθείς σχετικά με τις προηγούμενες διοικήσεις του οργανισμού ο κ. Ζίγκλερ είπε ότι δεν θέλει να αξιολογήσει το έργο τους και ειδικότερα στην παρούσα φάση που δεν είναι παρόντες, ωστόσο αναγνώρισε ότι είχαν ένα πολύ δύσκολο έργο να επιτελέσουν, δεδομένης της ιδιωτικοποίησης του οργανισμού σε πολύ διαφορετικό και δύσκολο περιβάλλον.

Διαβάστε ακόμη:

Στα χέρια της Emma Delta και επίσημα ο ΟΠΑΠ

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ ο Kamil Ziegler

FT: Έρευνα για τις μεθόδους ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ