Νέα έρευνα της διαΝΕΟσις: Η Μεγάλη Πρόκληση της Κρουαζιέρας

Νέα έρευνα της διαΝΕΟσις: Η Μεγάλη Πρόκληση της Κρουαζιέρας

Ποιο το μερίδιο της χώρας στην αγορά κρουαζιέρας της Μεσογείου και πώς θα μπορούσαν τα ελληνικά λιμάνια να διεκδικήσουν πολύ μεγαλύτερο μερίδιο;

Η χώρα μας αν και αποτελεί τον 4ο πιο δημοφιλή προορισμό κρουαζιέρας στη Μεσόγειο, είναι μόλις 8η σε έσοδα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα επόμενα χρόνια η κρουαζιέρα θα φέρνει στη χώρα μας το 10% των τουριστών, αλλά μόνο το 3% των τουριστικών εσόδων.

Φαίνεται ότι εδώ υπάρχει μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ελληνική οικονομία. 

Η νέα έρευνα της διαΝΕΟσις τεκμηριώνει πως, πράγματι, η Ελλάδα θα μπορούσε να διεκδικεί πολύ περισσότερα έσοδα από τη συγκεκριμένη αγορά, που αναπτύσσεται ραγδαία.

Η έρευνα αναλύει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η αγορά της κρουαζιέρας παγκοσμίως, εξηγεί τις αλλαγές και τις παρεμβάσεις που χρειάζονται τα λιμάνια της χώρας μας για να είναι ελκυστικά στις εταιρείες κρουαζιέρας, και καταλήγει σε συγκεκριμένες προτάσεις για την αναβάθμιση των ελληνικών λιμένων που μπορούν να εξελιχθούν σε σημαντικούς λιμένες αφετηρίας (home-ports).

Την έρευνα εκπόνησε ομάδα ερευνητών με συντονιστές τον Αναπλ. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου Θάνο Πάλλη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο τηςPorts & Shipping Advisory Γιώργο Βαγγέλα.

Δείτε μια σύνοψη της έρευνας ΕΔΩ.