Νέα ηχητικά σήματα παραπέμπουν στο μαύρο κουτί του Boeing

Νέα ηχητικά σήματα παραπέμπουν στο μαύρο κουτί του Boeing

Το νέα αυτό στοιχείο ανακοίνωσαν οι αυστραλιανές αρχές, ως το πλέον ενθαρρυντικό. 

Ένα αυστραλιανό πλοίο που συμμετέχει στις έρευνες για το αγνοούμενο αεροσκάφος της Malaysia Airlines εντόπισε δύο νέα ηχητικά σήματα τα οποία ενδέχεται να προέρχονται από τα μαύρα κουτιά του Boeing 777 μέσα σε διάστημα δύο ωρών, ανακοίνωσαν οι αυστραλιανές αρχές.

Ο πτέραρχος εν αποστρατεία Άνγκους Χιούστον, ο επικεφαλής της αυστραλιανής υπηρεσίας που συντονίζει την έρευνα για τον εντοπισμό της πτήσης MH370, περιέγραψε την εξέλιξη αυτή ως «την πιο πολλά υποσχόμενη μέχρι στιγμής» στην επιχείρηση αναζήτησης του αεροσκάφους.

Δύο πολεμικά πλοία της Αυστραλίας και της Βρετανίας εξοπλισμένα με συσκευές ανίχνευσης μαύρων κουτιών θα κατευθυνθούν προς την περιοχή, πρόσθεσε ο ίδιος. Επιπλέον το πρακτορείο Νέα Κίνα μετέδωσε ότι ένα κινεζικό πολεμικό αεροσκάφος εντόπισε έναν αριθμό αντικειμένων να επιπλέουν στην περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες.

«Τα χαρακτηριστικά που ανέφερε (το κινεζικό πλοίο) ταιριάζουν με το μαύρο κουτί του αεροπλάνου», σημείωσε ο Χιούστον. «Παρόλα αυτά δεν υπάρχει επιβεβαίωση σε αυτό το στάδιο ότι τα σήματα και τα αντικείμενα συνδέονται με το αγνοούμενο αεροπλάνο».

Στην αναζήτηση θα πάρουν μέρος ως και 12 αεροπλάνα καθώς και 13 πλοία που θα ελέγξουν τρεις ξεχωριστές περιοχές περίπου 2.000 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ.

Διαβάστε ακόμη: Αβέβαιο αν το σήμα προέρχεται από το μαύρο κουτί του Βoeing 777