Νέες επενδύσεις από την Coca-Cola 3Ε

Νέες επενδύσεις από την Coca-Cola 3Ε
Photo:

Στόχος της εταιρείας, που παράγει στην Ελλάδα το 96% των προϊόντων της, η διατήρηση ισχυρής και σταθερής παρουσίας.

Στην υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων στην ελληνική αγορά τους επόμενους μήνες προχωρά η Coca-Cola Τρία Έψιλον, με στρατηγική δέσμευσή της πάντοτε τη διατήρηση ισχυρής και σταθερής παρουσίας στην Ελλάδα, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση. Ήδη, επενδύσεις ύψους 11 εκατ. ευρώ είναι σε εξέλιξη στις μονάδες της εταιρείας στο Σχηματάρι και στο Αίγιο.

Σημειώνεται ότι από το 2012 μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει επενδύσει στην ελληνική αγορά 275 εκατ. ευρώ και έχει συνεισφέρει σε φόρους στο ελληνικό κράτος 258,8 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα τελευταία δέκα χρόνια έχει αποδώσει στο κράτος 1 δισ. ευρώ μέσω κρατικών και εργοδοτικών εισφορών, υποστηρίζοντας 30.000 άμεσες ή έμμεσες θέσεις εργασίας.

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον, επισημαίνει ότι με 25 γραμμές παραγωγής, παράγει στην Ελλάδα το 96% των προϊόντων της. Συνολικά 115.000 σημεία πώλησης διαθέτουν τα προϊόντα της, ενώ, παράλληλα, η εταιρεία στηρίζει 4.000 Έλληνες προμηθευτές.

Επίσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το 90% των προμηθειών της εταιρείας γίνονται στην Ελλάδα και το 52% αυτών προέρχεται από προμηθευτές της περιφέρειας, στηρίζοντας ουσιαστικά την εγχώρια και τοπική ανάπτυξη.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το ΙΟΒΕ για τη συμβολή της εταιρείας στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, η Coca-Cola Τρία Έψιλον επενδύει το 20,6% των καθαρών αποτελεσμάτων της, ενώ, παράλληλα, σημαντική είναι και η κοινωνική συνεισφορά της με επενδύσεις που από το 2010 έχουν φτάσει περίπου τα 11,5 εκατ. ευρώ σε 440 κοινωνικές και περιβαλλοντικές ενέργειες και έχουν αγγίξει περίπου το 85% της Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμη:

Coca Cola 3Ε: Eπενδύσεις ύψους 11 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Coca Cola 3E: Συνεργασία με 10 μεταφορείς στη Βόρεια Ελλάδα