Νέες «βόμβες» Ρωμανία για τις επιλογές Τσίπρα για το ασφαλιστικό

Νέες «βόμβες» Ρωμανία για τις επιλογές Τσίπρα για το ασφαλιστικό

Έρχεται το πρώτο «κύμα» μειώσεων για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Σημαντικά μειωμένες κατά 3%-4% οι κύριες και κατά 6% οι επικουρικές θα είναι οι συντάξεις που θα λάβουν σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι του ΙΚΑ και του Δημοσίου. Επίσης μειωμένες θα είναι και οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ που θα πληρωθούν στους δικαιούχους την ερχόμενη Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου.

Οι μειώσεις προκύπτουν από την πρώτη δόση των προβλεπόμενων στο 3ο Μνημόνιο περικοπών και έρχεται σε εφαρμογή του νόμου 4334/2015 που προβλέπει αύξηση των εισφορών υγειονομικής περίθαλψης, αναδρομικά, από την 1η Ιουλίου, στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, κύριες αλλά και επικουρικές.

Η έμμεση περικοπή για τις κύριες συντάξεις ανέρχεται στο 2% καθώς προβλέπεται η αύξηση της εισφοράς υπέρ ιατροφαρμακευτικής κάλυψης (ΕΟΠΥΥ) από 4% σε 6%.

Ο πρώην γγ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων και αρμόδιος για τις συντάξεις εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα. «Καταλογίζω στον Τσίπρα ότι επέλεξε πρόσωπα να διαπραγματευτούν την κοινωνική ασφάλιση, τα οποία δεν είχαν ιδέα από ασφαλιστικά», σημείωσε.
Ο κ. Ρωμανίας που θα συνεργαστεί με τον Π. Λαφαζάνη, τόνισε ότι κανένας βουλευτής από ΛΑΕ δεν έχει ψηφίσει μνημόνια.

«Πρέπει να καταργηθούν όλα όσα λέει το τρίτο μνημόνιο για το ασφαλιστικό. Είναι μαύρη μέρα για το ασφαλιστικό το τρίτο μνημόνιο», δήλωσε την Πέμπτη ο κ. Ρωμανιάς κατά τη συνάντησή του με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.