Νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα προτείνει ο Στάινμπρουκ

Νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα προτείνει ο Στάινμπρουκ

Ο αντίπαλος της Άνγκελα Μέρκελ για την καγκελαρία λέει «όχι» σε νέο κούρεμα χρέους.

Την αντίθεση του στη στρατηγική λιτότητας που ακολουθεί η Άνγκελα Μέρκελ στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, εκφράζει ο αντίπαλος της για την καγκελαρία Πέερ Στάινμπρουκ. Μιλώντας σε αμερικανική εφημερίδα, ο Στάινμπρουκ αναφέρει: «Η δική της θεραπεία είναι προσαρμογή, προσαρμογή, προσαρμογή. Δεν είναι αυτός ο τρόπος που μπορούν να ανακάμψουν αυτές οι χώρες».

Βάση της δικής του οπτικής θα πρέπει να στηριχθούν αναπτυξιακά μέτρα σε Ελλάδα και Ισπανία που θα επιδοτούν επιχειρήσεις οι οποίες προσλαμβάνουν νέους ανέργους. Τα χρήματα για αυτά τα μέτρα θα μπορούσαν να δοθούν από τα υπάρχοντα ταμεία στήριξης της ΕΕ αλλά και από τον προτεινόμενο φόρο επί χρηματοοικονομικών συναλλαγών.

Διαβάστε: B. Σόιμπλε: «Η Ελλάδα δεν έχει περάσει το βουνό»

Παράλληλα συμφωνεί ότι η μείωση των ελλειμμάτων στις εν λόγω χώρες είναι απαραίτητη, αλλά υποδεικνύει ότι θα μπορούσε να τους δοθεί περισσότερος χρόνος. «Ηγείται της ευρωπαϊκής πολιτικής με την προσοχή της στραμμένη στους εγχώριους ψηφοφόρους και λέει ότι δεν θέλει να πληρώνει για την Ευρώπη» δήλωσε ο κ. Στάινμπρουκ αναφερόμενος στην Άνγκελα Μέρκελ και συμπλήρωσε:«Αυτό είναι πολύ δημοφιλές. Το εάν όμως είναι σωστό να παίζεις σε αυτό το ρυθμό βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα για μένα είναι ένα μεγάλο ερώτημα».

Παιχνίδια τακτικής για το ελληνικό χρέος

Τέλος τάχθηκε επίσης της πολιτικής που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και όσον αφορά το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων, ενώ λέει «όχι» σε νέο ελληνικό κούρεμα, το οποίο όμως θεωρεί ότι μπορεί να είναι αναπόφευκτό αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική.