Nestle και L’ Oreal χωρίζουν τους δρόμους τους μετά από 40 χρόνια

Nestle και L’ Oreal χωρίζουν τους δρόμους τους μετά από 40 χρόνια

Η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων στο κόσμο αποχωρεί από το χώρο των καλλυντικών.

Την απόφαση της να αποχωρήσει από τον κλάδο των καλλυντικών πουλώντας μέρος από την τοποθέτησή της στη L’ Oreal, πήρε η Nestle. Έτσι η γαλλική εταιρεία καλλυντικών επαναγοράζει το 8% του μετοχικού της κεφαλαίου (στο οποίο είχε επενδύσει η Nestle) έναντι 6,5 δισ. ευρώ.

Συνολικά η Nestle, η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων στον κόσμο, κατέχει το 29,4% του μετοχικού κεφαλαίου της L’Oreal, σε μια συνεργασία που διήρκεσε 40 χρόνια και αποδείχθηκε οικονομικά αποδοτική.  Η Nestle επένδυσε για πρώτη φορά στη L’Oreal το 1974 κατόπιν αιτήματος της Λιλιάν Μπετανκούρ , ώστε να αποφευχθεί η κρατικοποίηση της εταιρίας καλλυντικών.

Διαβάστε ακόμη: Ο Κορρές μπαίνει στη Λατινική Αμερική μέσω της Avon

Η συμφωνία για την επαναγορά του 8% από τη L’Oreal εγκρίθηκε ομοφώνως από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας καλλυντικών, η οποία δήλωσε μάλιστα ότι θα καταργήσει τις μετοχές. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ποσοστό της οικογένειας Μπετανκούρ αυξάνεται από 30,6% στο 33,1%.

Η αρχική συμφωνία μεταξύ L’Oreal και Nestle, που εμποδίζει την πώληση ποσοστού σε τρίτους, λήγει τον Απρίλιο του επόμενου έτους, με αποτέλεσμα να εντείνονται τα σενάρια για το ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της Nestle που ακόμη κατέχει το 23,29% της L’Oreal.