«Νοερά» στηρίζει ο Κάμερον τον Ομπάμα

«Νοερά» στηρίζει ο Κάμερον τον Ομπάμα

Να μην υπαναχωρήσουν στο θέμα της Συρίας καλεί τις ΗΠΑ ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Την άποψη ότι το συριακό καθεστώς θα χρησιμοποιούσε ξανά χημικά όπλα εναντίον του συριακού λαού εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες υπαναχωρήσουν και δεν αναλάβουν στρατιωτική δράση εναντίον της Δαμασκού, εξέφρασε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, που επανέλαβε ότι η Βρετανία δεν θα συμμετάσχει σε μια ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, αφού η πρόταση αυτή καταψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε στο κοινοβούλιο ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε προειδοποιήσει τον Σύρο ηγέτη Μπασάρ αλ Άσαντ για τα χημικά και έχει δίκιο να επιμείνει στην απόφασή του.

«Θα σας ζητούσα να μπείτε για μια στιγμή στη θέση του προέδρου των ΗΠΑ. Ο Ομπάμα έθεσε μια σαφέστατη κόκκινη γραμμή, ότι εάν γινόταν χρήση χημικών όπλων σε μεγάλη κλίμακα, κάτι θα έπρεπε να γίνει. Αν ζητάμε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, που έχει θέσει αυτήν την κόκκινη γραμμή, που έχει απευθύνει αυτήν την προειδοποίηση, να την αναιρέσει, τότε νομίζω ότι θα δούμε περισσότερες επιθέσεις με χημικά από το καθεστώς Άσαντ», δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Διαβάστε ακόμη: To σχέδιο 60 ημερών της Γερουσίας για επέμβαση στη Συρία