Ο απίθανος λόγος που σχεδιαστές της IKEA ζουν σε εξομοιωτή του πλανήτη Άρη

Ο απίθανος λόγος που σχεδιαστές της IKEA ζουν σε εξομοιωτή του πλανήτη Άρη

Οι πηγές έμπνευσης πολλές φορές ξεπερνούν τη φαντασία.

Η ΙΚΕΑ έχει στείλει κάποιους σχεδιαστές να ζήσουν σε ένα περιβάλλον που μοιάζει με διαστημόπλοιο και παραπέμπει στην εμπειρία της ζωής στον πλανήτη Άρη.

Η ομάδα σχεδιασμού της ΙΚΕΑ θα περάσει τρεις ημέρες στον ερευνητικό σταθμό Mars Desert Research Station στη Γιούτα. Τα μέλη της ομάδας θα ζουν σε πλήρη απομόνωση και θα πρέπει να βρουν τρόπους να λύνουν καθημερινά προβλήματα που θεωρούνται δεδομένα, όπως το να χρησιμοποιείς τουαλέτα ή να κάνεις μπάνιο.

«Είναι μια τρελή εμπειρία… Φυσικά, είναι τέλεια να μπορείς να κάτσεις κάτω και να περάσεις χρόνο με εξαιρετικά δημιουργικούς ανθρώπους» είπε ο επικεφαλής Δημιουργικού της ΙΚΕΑ, Μάικλ Νίκολιτς.

Αν και η IKEA ελπίζει να συνεισφέρει στη NASA με κάποιον τρόπο κατά τη διάρκεια του πρότζεκτ, ενδιαφέρεται κυρίως στο να παρατηρήσει πώς η γνώση και η εμπειρία της ζωής στον Άρη μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη ζωή στη Γη.

Ο επικεφαλής Σχεδιασμού της IKEA, Μάρκους Ένγκμαν, δήλωσε στο WIRED ότι η εταιρεία θα παρουσιάσει μια σειρά επίπλων με θέμα το διάστημα το 2019.

«Νομίζω ότι η ουσία αυτής της σειράς θα έγκειται στην εκτίμηση αυτών που έχουμε στη Γη: ανθρώπους, φυτά, και καθαρό νερό και αέρα. Καθώς και ποικιλομορφία και μια αίσθηση ότι ανήκουμε κάπου» είπε ο Νίκολιτς.