Ο Χρήστος Παππάς ως Αδόλφος Χίτλερ

Ο Χρήστος Παππάς ως Αδόλφος Χίτλερ

Σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα το «Έθνος» στις οποίες ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής χαιρετά ναζιστικά.

Σοκ στην κοινή γνώμη προκαλούν οι φωτογραφίες-ντοκουμέντο του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, τις οποίες δημοσεύει σήμερα η εφημερίδα Έθνος.

Η πρώτη φωτογραφία απεικονίζει τον Χρήστο Παππά σε νεαρή ηλικία, να ποζάρει φορώντας  την αυθεντική καμπαρντίνα Ες Ες έχοντας φόντο τον αγκυλωτό σταυρό και σημαία των ναζί, και με ύφος που σοκάρει, να έχει υψωμένο το δεξί του χέρι, αντιγράφοντας τον Αδόλφο Χίτλερ.

Σε δεύτερη φωτογραφία, ο Χρήστος Παππάς φορά στο μπράτσο περιβραχιόνιο με το σήμα των ναζί.

1/3

Το ναζιστικό παρελθόν του προφυλακισθέντος βουλευτή ενισχύει και το χειρόγραφο κείμενο με τίτλο «Όρκος Χρυσή Αυγή 30-6-1983» που βρέθηκε στο σπίτι του στην Ανατολή Ιωαννίνων και βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στα χέρια των δικαστικών αρχών.

Το κείμενο κάνει αναφορά σε «εχθρούς της φυλής» και τον «Εβραίο υπάνθρωπο», ενώ απαιτεί «θυσία», ακόμα και με αίμα, από όσους τον διαβάζουν και καταλήγει με χαιρετισμό στον εθνικοσιαλισμό και το «Ζήτω η νίκη» (ο ναζιστικός χαιρετισμός «Sieg Heil»).

Ο ίδιος ο Χρήστος Παππάς, ερωτηθείς κατά την απολογία του από τον ανακριτή για το συγκεκριμένο κείμενο και ειδικότερα πώς βρέθηκε στην κατοχή του και ποια ήταν η χρήση του, αναγνώρισε μεν τον γραφικό του χαρακτήρα, αλλά υποστήριξε πως δεν θυμάται πώς γράφτηκε, ενώ πρόσθεσε πως δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ, απ’ όσο γνωρίζει ο ίδιος.

Διαβάστε ακόμη: «Σοβαρές ενδείξεις ενοχής» για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Η θεωρία των «καθαρών χεριών»
Στην απολογία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, την οποία δημοσιεύει Το Βήμα, ο Χρήστος Παππάς εξαπολύει επίθεση σε όλα τα πολιτικά κόμματα, αποκαλώντας διαπλεκόμενους πολιτικούς εκείνους που «κρύβονται» πίσω από τη δίωξη τους των «καθαρών», των πολιτικών της Χρυσής Αυγής. Ο φερόμενος ως υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ότι οι διαπλεκόμενοι πολιτικοί όλων των κομμάτων επιχειρούν να πλήξουν την «καθαρή» Χρυσή Αυγή, και επανέλαβε τη θέση του πως θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη «όταν κυβερνήσει τον τόπο» η Χ.Α..

Ο Παππάς, που ζήτησε να μην μείνει μακριά από τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα παρότι προφυλακισμένος, απειλεί στην απολογία του πως τα μέλη της Χρυσής Αυγής «θα ζητήσουν λόγο από αυτούς που έχουν ζημιώσει τον τόπο», ενώ υποστηρίζει ότι οι βουλευτές του κόμματός του ήταν οι μόνοι που δεν είχαν λερώσει τα χέρια τους με κλεμμένο δημόσιο χρήμα και βρώμικες συναλλαγές.

Ακόμη εξαίρει το κοινωνικό έργο της Χρυσής Αυγής (π.χ. συσσίτια «μόνο για Έλληνες»), αλλά δεν δέχεται ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής είναι ρατσιστές. Μάλιστα, λέει πως «κυνηγούσαν μόνο τους παρανόμους μετανάστες».

Ως προς την δομή της οργάνωσης, ο Χρήστος Παππάς αρνείται ότι αυτή ήταν στρατιωτική, ενώ υποστηρίζει πως κάποιο άτομο οπαδός του κόμματος θα μπορούσε να διαπράξει και αξιόποινες πράξεις, χωρίς αυτό όμως να είναι ικανό να βαρύνει το κόμμα. «Υπήρξαν εγκληματικές δραστηριότητες ατόμων που ήταν στα επίσημα όργανα σε διάφορα κόμματα, όμως οι δραστηριότητες αυτές δεν χρεώθηκαν στα κόμματα».

Ο προφυλακισμένος Χ. Παππάς δηλώνει ακόμη πως δεν έχει καμία σχέση με τις εγκληματικές πράξεις στη δικογραφία, αλλά ούτε γνωρίζει τους δράστες, καθώς και την πολιτική τους ταυτότητα. Τέλος, πραγματοποίησε δριμεία επίθεση και εναντίον του ενός προστατευόμενου μάρτυρα.

Διαβάστε ακόμη: Τι λένε στις απολογίες τους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής;

Ελεύθεροι τρεις κατηγορούμενοι
Ελεύθεροι αφέθηκαν χθες, μετά τις απολογίες τους, στον ανακριτή της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, τρεις κατηγορούμενοι. Πρόκειται για τη σύζυγο του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, στην οποία επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, η πεθερά του που αφέθηκε ελεύθερη χωρίς κανέναν όρο, καθώς και ο απόστρατος που παραδόθηκε χθες το πρωί, στον οποίον επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Και οι τρεις κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική σε εγκληματική οργάνωση.

Από τον ανακριτή ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, ο φερόμενος ως «πυρηνάρχης» του Περάματος.

Διαβάστε ακόμη: Ψέματα και αντιφάσεις τους οδήγησαν στη φυλακή