Ο «θρύλος» Boltanski στη Στέγη

Ο «θρύλος» Boltanski στη Στέγη

Ο Κριστιάν Μπολτάνσκι έρχεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών σε ένα εικαστικό δρώμενο που θα μας μείνει αξέχαστο.

Μια έκθεση – εγκατάσταση με εμάς πρωταγωνιστές, είναι αυτό που θα δούμε. Με πρωταγωνιστές τους κατοίκους της Αθήνας, η εγκατάσταση του Μπολτάνσκι, θα καταγράφει τους χτύπους της καρδιάς μας καθώς και το βλέμμα μας.

Ο Γάλλος, εβραϊκής καταγωγής, εικαστικός θα μας οδηγήσει έτσι να κοιτάξουμε μέσα μας. Βαθιά μέσα μας. Να δούμε αυτόν τον μεγάλο γνωστό άγνωστο, που βρίσκεται πιο κοντά μας από κάθε άλλο. Τον εαυτό μας.

Δεν πάει και πολύς καιρός που ο Κριστιάν Μπολτάνσκι έκανε διαδικτυακό κάλεσμα στους ανθρώπους της Αθήνας να στείλουν φωτογραφίες τους, φωτογραφίες ταυτότητας, μαυρόασπρες, στεγνές κι απρόσωπες, τις οποίες θα χρησιμοποιούσε για την πρώτη του ατομική έκθεση στην Αθήνα με τον γενικό τίτλο «Βλέμματα» Και να που στις 8/10 θα δούμε ακριβώς τι τις ήθελε. Και τι έκανε με αυτές.

Θα δούμε τα αληθινά «Βλέμματα» της πόλης μας και θα ακούσουμε το πραγματικό της καρδιοχτύπι!

Ακούστε: Moby – Innocents (μέχρις αποδείξεως του εναντίου)

Ναι, καρδιοχτύπι. Στη Στέγη θα μπορείτε να προσφέρετε τους καρδιακούς παλμούς σας και αργότερα θα μπορείτε να τους πάρετε ηχογραφημένους σε cd.

Εσείς θα τους προσφέρετε; Θέλετε να καταγραφεί στην αιωνιότητα ότι και η δική σας καρδιά χτύπησε σε αυτόν τον κόσμο;

Ο 69χρονος Κριστιάν Μπολτάνσκι έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 150 εκθέσεις διεθνώς ενώ έχει κερδίσει το ιαπωνικό βραβείο Praemium Imperiale, γνωστό και ως «Νόμπελ της τέχνης».

Περάστε από το στάδιο του «κοιτάζω» στην ανώτερη βαθμίδα του «βλέπω», στην απόκτηση συνείδησης και αυτοσυνειδησίας δηλαδή. Η έκθεση «Βλέμματα» θα μας οδηγήσει ακριβώς σε αυτό.

8/10/2013-12/1/2014, Christian Boltanski «Βλέμματα», Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Είσοδος: 6 ευρώ (μειωμένο 4 ευρώ)