Όχι σακούλες, πλαστικά και κλέφτες στη παραλία

Όχι σακούλες, πλαστικά και κλέφτες στη παραλία

Το τσαντάκι που σώζει ζωές και προστατεύει τα αντικείμενα στην παραλία.

Κάποιοι από εσάς έχουν ήδη αρχίσει τις εξορμήσεις στις παραλίες για να ενισχύσουν το χρώμα τους αλλά και για να γυμνάσουν το κορμί τους. Το θέμα όμως είναι ότι αν και η λαχτάρα για το καλοκαιρινό μπάνιο είναι μεγάλη, εντούτοις υπάρχει πάντα η ανησυχία μήπως την ώρα που εσείς απολαμβάνεται το μπάνιο σας κάποιος επιτήδειος κλέψει τα προσωπικά σας αντικείμενα. Δυστυχώς κάποιος από την παρέα είναι πάντα αναγκασμένος να εκτελεί χρέη φύλακα μέχρι να τελειώσουν οι υπόλοιποι τις βουτιές. Σκοπός όμως είναι κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών ο άνθρωπος να χαλαρώνει και όχι να είναι επιφορτισμένος με καθήκοντα. Μια πατενταρισμένη με Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας ιδέα έρχεται από την Κρήτη για να δώσει λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει χιλιάδες λουόμενους. Πρόκειται για το AquaSafeBag ένα 100% αδιάβροχο τσαντάκι μέσης που μετατρέπεται αυτόματα σε σωσίβιο.

Εφευρέτης του AquaSafeBag είναι ο Χρήστος Μιχελάκης, ο οποίος ήθελε να δημιουργήσει ένα αντικείμενο το οποίο θα προστατεύει όχι μόνο τα προσωπικά αντικείμενα (κινητό τηλέφωνο, κλειδιά, χρήματα) αλλά και τον ιδιοκτήτη τους. Ναυαγοσώστες, άνθρωποι που ασχολούνται με τα θαλάσσια sports, επιβάτες σκαφών αναψυχής, ψαράδες, αλλά και όσοι βρίσκονται σε κάποια παραλία μπορούν πλέον να απολαύσουν τη θάλασσα χωρίς το φόβο της κλοπής.

Για να καταλήξει στο τελικό προϊόν ο Χρήστος πέρασε από διάφορα στάδια και πειραματίστηκε αρκετές φορές. Η αρχική AquaSafeBag δημιουργήθηκε για την κάλυψη των αναγκών στην εγχώρια αγορά, ωστόσο, οι κριτικές που απέσπασε ήταν τόσο θετικές που εξετάζεται και η τοποθέτησή της σε χώρες όπως ΗΠΑ, Αυστραλία, Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία, Βραζιλία, Καραϊβική, Τουρκία, Κροατία και Αίγυπτο στις οποίες υπάρχουν μεγάλες παραλίες και διάσημες τοποθεσίες για αθλήματα, όπως surfing, kite surfing, θαλάσσιο σκι και άλλα.

Αυτές τις μέρες η προώθηση του καινοτόμου προϊόντος γίνεται μέσα από το site IndieGogo που παρέχει τη δυνατότητα σε εφευρέτες να υλοποιήσουν και να παράξουν μαζικά το προϊόν τους μέσω μιας πλατφόρμας υποστήριξης της εφεύρεσης.

Το AquaSafeBag είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από αδιάβροχο υλικό και διαθέτει παράλληλα στο εσωτερικό του μια αδιάβροχη θήκη που επιτρέπει στο χρήστη να τοποθετεί τα τιμαλφή του χωρίς να σκέφτεται ότι μπορεί να έρθουν σε επαφή με το νερό. Το «μαγικό» τσαντάκι παρέχει εξαιρετική προστασία από το νερό. Είναι με τέτοιο τρόπο σχεδιασμένο που ακόμα και αν αφεθεί ασφράγιστο, το νερό εξακολουθεί να μην μπορεί να το διαπεράσει.

Την ίδια στιγμή στην μικρή μπροστινή τσέπη της τσάντας, έχει τοποθετηθεί φύσιγγα αέρα η οποία μέσα σε τρία δευτερόλεπτα, από την ώρα που θα τραβηχτεί ένα μικρό κορδόνι, φουσκώνει το σωσίβιο, το οποίο φουσκώνει και με το στόμα από τον φυσητήρα. Όσο για το κόστος ανατροφοδότησης των φυσιγγιών με αέρα είναι πενιχρό,  1-3 ευρω και  μπορεί να γίνει ακόμη και απο καταστήματα ποδηλάτων.

Διαβάστε ακόμα:

Το μετρό «πάει» παραλία

Η πιο όμορφη παραλία στον κόσμο είναι ελληνική!

Αυτό το μαγιό θα φοράνε φέτος στο Κουβέιτ