Oχτώ ανόητα πράγματα που κάνουν όσοι κληρονομούν χρήματα

Oχτώ ανόητα πράγματα που κάνουν όσοι κληρονομούν χρήματα

Όταν κληρονομεί κανείς ένα μεγάλο ποσό χρημάτων, η αγορά ενός σκάφους αναψυχής δεν είναι η μόνη κακή επένδυση που μπορεί να κάνει.

Υπάρχουν διάφορα λάθη στα οποία μπορεί να υποπέσει κανείς πάνω στη χαρά και τη ζάλη των χρημάτων. Μερικά από αυτά, όμως, είναι ιδιαιτέρως ανόητα!

1. Καθυστερείτε την πληρωμή των φόρων

Όταν κληρονομείτε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό , αυξάνονται και οι φορολογικές σας υποχρεώσεις. Το να τις αναβάλλετε όμως, δεν είναι το πιο σοφό πράγμα που μπορείτε να κάνετε, καθώς θα μαζευτεί στο τέλος ένας όγκος δυσβάσταχτων φορολογικών υποχρεώσεων

2. Αποπληρώνετε το σπίτι σας

Είναι αλήθεια πως όταν έχετε πολλά χρήματα στην τράπεζα, η ιδέα του να αποπληρώσετε το σπίτι σας και να βγάλετε από πάνω σας το βάρος του δανείου είναι ιδιαίτερα δελεαστική. Ωστόσο, οι ειδικοί επί του θέματος υποστηρίζουν πως μία τέτοια κίνηση δεν είναι και η πιο έξυπνη απόφαση οικονομικά, καθώς μπορείτε να επωφεληθείτε από τα επιτόκια μίας πολυετούς υποθήκης.

3. Προσπαθείτε να βγάλετε περισσότερα χρήματα, πιο γρήγορα

Μην πέσετε στην παγίδα να δεχτείτε την πρώτη επενδυτική πρόταση που θα σας γίνει απλώς και μόνο επειδή σας φαίνεται επικερδής και πιστεύετε πως έτσι θα καταφέρετε να αποκτήσετε ακόμη περισσότερα χρήματα πολύ σύντομα. Οι ειδικοί σε θέματα επενδύσεων συμβουλεύουν να είστε προσεκτικοί, καθώς οι επενδύσεις που υπόσχονται υψηλές αποδόσεις είναι συνήθως απάτες.

4. Νομίζετε πως γίνατε γκουρού των επενδύσεων

Ακόμα κι αν διαθέτετε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό στην κατοχή σας, αυτό δεν πρόκειται να σας κάνει γκουρού των επενδύσεων σε μία νύχτα. Γι αυτό καλό θα ήταν να μην επενδύσετε τα χρήματά σας σε μία νέα επιχείρηση, μην βοηθήσετε κάποιον φίλο σας να ξεκινήσει μία δική του και μην προσπαθείτε να διαχειριστείτε οι ίδιοι το αμοιβαίο κεφάλαιό σας, εκτός κι αν αυτή ήταν η μέχρι πρότινος δουλειάς σας.

5. Δεν ορίζετε δικαιούχο

Αν και όταν κάποιος κληρονομεί πολλά λεφτά επικεντρώνεται στο τι θέλει να κάνει με αυτά και όχι στο πού θα τα δώσει, αν δεν έχετε ορίσει ήδη δικαιούχο της περιουσίας σας, θα πρέπει να το κάνετε. Κι αυτό γιατί πολλά μπορεί να συμβούν. «Εάν είστε άγαμοι και έχετε όλα αυτά τα χρήματα σε ένα λογαριασμό χωρίς δικαιούχο, τι θα συμβεί αν πάθετε κάτι;», σημειώνουν οι επενδυτικοί σύμβουλοι.

6. Προχωράτε σε χρονομετρικές μισθώσεις

Οι ειδικοί επί των επενδύσεων χαρακτηρίζουν αυτού του είδους τις μισθώσεις ως το «χειρότερο είδος επένδυσης στον πλανήτη». Η χρονομεριστική μίσθωση είναι μια υποχρέωση πληρωμής για το υπόλοιπο της ζωής σας. Μπορεί να ακούγεται ασήμαντο τώρα που έχετε τόσα χρήματα στην τράπεζα, αλλά ίσως αποβεί ιδιαίτερα ασύμφορο σε μερικά χρόνια.

7. Δαπανάτε χωρίς μέτρο

Ένα πολύ ακριβό αυτοκίνητο μπορεί να φαίνεται σαν μια μεγάλη επένδυση αυτή τη στιγμή, αλλά δεν είναι κάτι που μπορεί να αυξήσει τα χρήματά σας τα επόμενα χρόνια. Θα πρέπει πάντοτε να έχετε ως γνώμονα τι μπορεί να σας προσφέρει μία επένδυση στο μέλλον και ύστερα να προχωράτε σε αυτή.

8. Μιλάτε συνεχώς για τα χρήματά σας
Μία συμβουλή που πάντοτε δίνουν οι ειδικοί σε ανθρώπους που έχουν μόλις κληρονομήσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό είναι να μην περηφανεύονται γι αυτό. Προσπαθήστε να κρατήσετε ένα όσο το δυνατόν χαμηλότερο προφίλ.