Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ανάκληση του Samsung Galaxy Note 7

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ανάκληση του Samsung Galaxy Note 7
epa05473021 A model displays Samsung Electronics Co.'s newest phablet the Galaxy Note 7 at Samsung's headquarters in Seoul, South Korea, 11 August 2016. The phablet, with an iris recognition feature that has drawn big market interest, will be available for pre-order from 06 August. The Galaxy Note 7 will be available to the public on 19 August in Korea. EPA/KIM HEE-CHUL

Η ανάκληση για το Note 7 ανακοινώθηκε από τη Samsung αφότου παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα μεγάλης κλίμακας στη μπαταρία.

Μόλις 2 εβδομάδες αφότου η Samsung παρουσίασε το νέο της smartphone, Galaxy Note 7, η εταιρεία ανακοίνωσε την ανάκληση των συσκευών ύστερα από δεκάδες περιπτώσεις πελατών που παραπονέθηκαν ότι η συσκευή πήρε φωτιά κατά τη διάρκεια της φόρτισης.

Το Note 7, που τρέχει σε Android, είναι η νέα προσθήκη στη γκάμα smartphone της Samsung. Η επίσημη παρουσίασή του έγινε στις 2 Αυγούστου στην Πόλη της Νέας Υόρκης, ενώ οι συσκευές άρχισαν να παραδίδονται στους αγοραστές στις 19 Αυγούστου.

Το 5,7 ιντσών Note 7 είναι η απάντηση της Samsung στο 5,5 ιντσών iPhone 6S Plus, διαθέτοντας ως και σαρωτή ίριδας που ξεκλειδώνει τη συσκευή.

Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ πωλούν το Galaxy Note 7 στα 850 δολάρια τουλάχιστον.

Και ενώ η υποδοχή υπήρξε γενικά θετική, κάποιοι πρώιμοι χρήστες παρατήρησαν ότι η οθόνη χαράσσεται ευκολότερα σε σχέση με ανταγωνιστικές συσκευές.

Η ανάκληση για το Note 7 ανακοινώθηκε από τη Samsung αφότου παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα μεγάλης κλίμακας στη μπαταρία. Συγκεκριμένα, 35 χρήστες παραπονέθηκαν ότι η συσκευή τους έπιασε φωτιά ενώ φορτιζόταν.

Στα κοινωνικά μέσα δεν άργησαν να ανέβουν φωτογραφίες μετά τις εκρήξεις, στις οποίες εμφανίζονται καμένες, μαυρισμένες συσκευές. Ένας χρήστης είπε ότι ξύπνησε το βράδυ όταν «μύρισα κάτι να καίγεται». Το κινητό του είχε λιώσει.

Η Samsung είπε ότι οι περισσότερες συσκευές δεν επηρεάζονται απ’ το πρόβλημα – η εταιρεία εκτιμά ότι κινδυνεύει μόλις το 0,1% όλων των συσκευών. Συνολικά, έχουν πωληθεί 2,5 εκατομμύρια Note 7 μέχρι σήμερα.

Η ανάκληση αφορά 10 χώρες, μεταξύ των οποίων η Νότια Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Η εταιρεία δήλωσε ότι η πλήρης διαδικασία ανάκλησης θα απαιτήσει δύο εβδομάδες περίπου και το χρονοδιάγραμμα θα διαφέρει από χώρα σε χώρα.

Παράλληλα, εκτός απ’ την αντικατάσταση της συσκευής, η Samsung θα καλύψει το κόστος οποιουδήποτε αξεσουάρ Note 7 έχει αγοράσει ο καταναλωτής, ενώ θα δώσει στον κάθε κάτοχο κι από μια δωροκάρτα 25 δολαρίων.

Η είδηση της ανάκλησης έρχεται λίγες μέρες προτού η Apple – όπως φημολογείται – θα παρουσιάσει την επόμενη γενιά iPhone – το iPhone 7 – σε δημόσια εκδήλωση.