Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το Chromecast και τo Νέο Nexus 7

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το Chromecast και τo Νέο Nexus 7

Η Google λανσάρει νέα προϊόντα και σας τα παρουσιάζουμε.

Σε μια πρωινή και αρκετά γεμάτη εκδήλωση η Google ανακοίνωσε μερικά νέα προϊόντα που περιμέναμε, και ένα που δεν περιμέναμε. Είδαμε το νέο, πιο λεπτό, με καλύτερη οθόνη και με το Android 4.3 πολυαναμενόμενο Nexus 7, είδαμε και το ίδιο το Android 4.3, μια μικρή αναβάθμιση του λειτουργικού της συστήματος για κινητά, αλλά είδαμε και κάτι εντελώς καινούριο. Αυτό:

Το Chromecast
Το Chromecast είναι μία μικρή συσκευή που συνδέεται σε οποιαδήποτε σύγχρονη τηλεόραση μέσω μιας θύρας HDMI, προσθέτοντας σε αυτή δυνατότητες αναπαραγωγής πολυμέσων από υπηρεσίες όπως το YouTube, το Netflix, το Google Play Movies & TV και το Google Play Music. Αυτό σημαίνει πως βάζοντας αυτή τη συσκευή σε οποιαδήποτε τηλεόραση, μπορεί κάποιος να παίξει βίντεο ή άλλο περιεχόμενο από το λάπτοπ, το κινητό ή το tablet του κατευθείαν εκεί. Η Google αναφέρει πως σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλες συνεργασίες, ενώ οι developers θα μπορούν μέσα στο επόμενο διάστημα να εκμεταλλευτούν το SDK που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για αυτό.

Διαβάστε: Μετά το Google Reader, τί;

Δυο πολύ σημαντικές λεπτομέρειες: Το Chromecast επικοινωνεί με οποιαδήποτε συσκευή έχει browser Chrome (αντίθετα με το AirPlay της Apple, ας πούμε, που λειτουργεί μόνο σε συσκευές της Apple) και, κυρίως, κοστίζει μόλις 35 δολάρια. Θα πωλείται στις ΗΠΑ από τις επόμενες ημέρες.

Το νέο Nexus 7
Αυτό το περιμέναμε, βεβαίως, καθώς τα περισσότερα χαρακτηριστικά του νέου Nexus 7 είχαν διαρρεύσει πριν από την χτεσινή εκδήλωση. Η νέα γενιά του δημοφιλούς μικροσκοπικού tablet της Google έχει καλύτερη οθόνη (1080p, πια, Full HD δηλαδή με εξωφρενική ευκρίνεια 323 PPI), ενώ είναι και 2 χιλιοστά λεπτότερο και 50 γραμμάρια ελαφρύτερο.

Στο εσωτερικό του περιλαμβάνει έναν Qualcomm Snapdragon S4 Pro 8064 επεξεργαστή στο 1,5 GHz, Adreno 320 γραφικά και 2 GB μνήμης RAM. Όσον αφορά την εσωτερική μνήμη, κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, των 16 GB και 32 GB. Απέκτησε, δε, και μια κάμερα 5 MP στο πίσω μέρος του.
Όπως και το προηγούμενο μοντέλο, το νέο Nexus 7 έρχεται με το “γυμνό” Android 4.3. Η συσκευή θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, WiFi και LTE, και η τιμή του αρχίζει για την Αμερική από τα $229.

Το Android 4.3
Με την τελευταία έκδοση του Android η Google εγκαινιάζει τα “restricted profiles”, με τα οποία σου επιτρέπει να βάζεις περιορισμούς στις εφαρμογές και το περιεχόμενο που έχουν πρόσβαση οι χρήστες. Επιπλέον αρχίζει να υποστηρίζει το Bluetooth Smart, το οποίο είναι γνωστό και ως Bluetooth Low Energy, και το OpenGL ES 3.0, βελτιώνοντας έτσι τα γραφικά που μπορεί να δείξει η συσκευή. Αυτά. Δεν έχει τίποτα άλλο ουσιαστικό. Κατά τα άλλα, το Android 4.3 είναι ουσιαστικά ολόιδιο με το 4.2.2.
Οι κάτοχοι των Nexus συσκευών θα μπορούν να κατεβάσουν την τελευταία έκδοση του Android από σήμερα.

Διαβάστε: Google: Ένα όνομα, πολλά μηδενικά

Τέλος: Η εφαρμογή Google Play Games
Πρόκειται για μια εφαρμογή που περιμέναμε να γνωρίσουμε κατά τη διάρκεια του φετινού Google I/O, όμως τελικά ανακοινώθηκε σήμερα. Στην ουσία είναι η απάντηση της Google στο Game Center των iOS συσκευών. Περιλαμβάνει όλα όσα περιμένει κανείς από μια τέτοια εφαρμογή, όπως είναι τα leaderboards και τα achievements. Το Google Play Games είναι διαθέσιμο από σήμερα στο Google Play.

И мне бы очень не хотелось переплачивать за микрозайм на карту именно сейчас, так как очень жаль денег.