Η Ομάδα «Δράσις» επιστρέφει με μια καθαρόαιμη κωμωδία

Η Ομάδα «Δράσις» επιστρέφει με μια καθαρόαιμη κωμωδία

Το Fortunegreece.com συνάντησε τους πρωταγωνιστές της πιο δυνατής κωμωδίας δια χειρός Βασίλη Μυριανθόπουλου.

H Ομάδα «Δράσις» παρουσιάζει την κωμωδία του Georges Feydeau Un Fil Ά La Patte με τον ελληνικό τίτλο: Μες Στο Βρακί Της. Μια κωμωδία παρεξηγήσεων, από αυτές στις οποίες ο Georges Feydeau είναι μετρ και μεγάλος μάστορας, συναντά μια ομάδα που, δεν σηκώνει παρεξήγηση, παίζει την κωμωδία στα δάχτυλά της και μας έχει κάνει να γελάσουμε μέχρι παρεξηγήσεως στο παρελθόν.

Ο Μπουά απόψε αρραβωνιάζεται την Βιβιάν. Αλλά είναι εραστής της Λουσέτ, αρτίστας του μιούζικ χωλ. Η μητέρα της Βιβιάν, καλεί την Λουσέτ να τραγουδήσει στους αρραβώνες, χωρίς να το ξέρει κανείς… Κι έτσι ξεκινούν οι παρεξηγήσεις και τα ψέματα. Θα καταφέρουν να ξεγλιστρήσουν ή όχι; Το Fortungreece.com μίλησε με τους πρωταγωνιστές της παράστασης Κωνσταντίνο Μωραΐτη και Πέτρο Γιασεμή για το έργο, τις σύγχρονες σχέσης αλλά και το ρόλο της υποκριτικής στην Ελληνική πραγματικότητα.

Διαβάστε ακόμη: Χορεύω άρα Επικοινωνώ

Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκες, όταν διάβασες το σενάριο του «Μες Στο Βρακί Της» και το ρόλο σου;
Κ.M: Από την στιγμή που είναι Feydeau φαντάζεσαι ότι θα είναι ένα καλογραμμένο και προσεγμένο κείμενο. Από εκεί και πέρα έπρεπε να δω αν με αφορά αυτό το έργο.

Π.Γ: Σκέφτηκα για όλη την παράσταση, όχι μονό για τους ρόλους μου, ότι θα είναι μεγάλο στοίχημα το γεγονός ότι θα φοράμε και θα παίζουμε με μάσκες από 2-3 ρόλους ο καθένας.

Τι νομίζεις πως έκανε τον Μπουά να είναι δειλός και να μη παραδέχεται τη παράνομη σχέση του;
Κ.Μ.: Φοβάται, είναι κάτι που συμβαίνει και θα συνεχίσει να συμβαίνει. Φοβάται να έρθει σε σύγκρουση και να πει τι πραγματικά νοιώθει. Δεν υπάρχει δόλος, απλά φοβάται. Δυστυχώς αισθάνεται μια ενοχή απέναντι στα συναισθήματα του με αποτέλεσμα να μπερδεύει τόσο πολύ τα πράγματα και να τα κάνει πραγματικά δύσκολα.

Ήταν δειλία ή ήθελε και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη;
Κ.Μ.: Μάλλον το δεύτερο αλλά και ποιος δεν το θέλει

Πόσο δύσκολο είναι στις σημερινές σχέσεις να είσαι ειλικρινής με το σύντροφό σου;
Κ.Μ.: Όχι τόσο. Ζούμε σε μια εποχή που είναι όλα τόσο ρευστά και ειδικά στις ανθρώπινες σχέσεις, έχουμε τόσες πολλές επιλογές συντρόφου, υπάρχει μια βιασύνη σε όλα τα πράγματα που το μόνο που μας έμεινε είναι η ειλικρίνεια. Από τα μόνα μάλλον, δεν έχουμε να χάσουμε και κάτι άλλωστε.

Π.Γ.: Πιστεύω ότι είναι όσο δύσκολο ήταν πάντα, και αυτό ακριβώς  βλέπουμε στο έργο μας που είναι γραμμένο το 19 αιώνα ότι τελικά δεν αλλάζουν και πολύ τα πράγματα.

Διαβάστε ακόμη: Μάθε τα όργανα στο Μέγαρο

Είναι τελικά οι γυναίκες το αδύναμο φύλο;
Κ.Μ.: Σίγουρα όχι… δεν πιστεύω ότι η γυναίκα βγήκε από το πλευρό του άντρα το θεωρώ γελοίο. Κανείς δεν είναι αδύναμος εκτός και αν επιλέξει να φαίνεται για άλλους λόγους.

Π.Γ.: Μάλλον όχι ….

Ήσουν από τα παιδιά που έλεγαν «Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω ηθοποιός»;
Π.Γ.: Δε θα το έλεγα , ήμουν πολύ ντροπαλό παιδί. Άρχισα να ασχολούμαι με το θέατρο στο γυμνάσιο και κάπου στο λύκειο το σκέφτηκα αλλά τελικά σπούδασα βιολογία, μετά κατέληξα στο θέατρο.

Θέατρο ή κινηματογράφος;
Π.Γ.: Κινηματογράφος.

Πώς είναι να είσαι ηθοποιός στην Ελλάδα της Κρίσης; Απαιτεί έναν ιδιαίτερο ηρωισμό το επάγγελμά σας;
Κ.Μ.: Ηρωισμό απαιτεί οτιδήποτε και αν κάνεις στην Ελλάδα, δεν χρειάζεται νομίζω να κάνω ανάλυση της οικονομικής κατάστασης του ηθοποιού. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη όπως και όλες οι άλλες δουλειές

Π.Γ.: Ιδιαίτερο ηρωισμό όχι.. μάλλον μαζοχισμό.

Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;
Κ.Μ.: Θα παίζεται μέχρι 2 Φεβρουαρίου ο Κροκόδειλος του Ντοστογιέφσκι στο θέατρο Από Μηχανής σε σκηνοθεσία Κατερίνας Μπερδέκα κάθε παρασκευή Σάββατο στις 20:00 και Κυριακή στις 18:30 και από 14 Φεβρουαρίου Ο Αρχιμάστορας Σόλνες του Ε.Ιψεν στο Από Μηχανής θέατρο, επίσης, στην κεντρική σκηνή σε σκηνοθεσία Κατερίνας Μπερδέκα κάθε Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 19:00.

Π.Γ.: Κανένα, προς το παρόν απολαμβάνω την Αθήνα της κρίσης.

* Απόδοση – Σκηνοθεσία: Βασίλης Μυριανθόπουλος. Ηθοποιοί:  Πέτρος Γιασεμής, Γεράσιμος Μαύρος, Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Δέσποινα Παπαγιάννη, Τάκης Σακελλαρίου, Μαίρη Σαουσοπούλου, Μαρία Σκαφτούρα

Παραστάσεις πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00