«Ομάδα δράσης» για το μέλλον του Mundial 2022

«Ομάδα δράσης» για το μέλλον του Mundial 2022

Προς χειμερινό παγκόσμιο κύπελλο προσανατολίζονται οι παράγοντες της FIFA.

Η FIFA καλείται να αποφασίσει την ημερομηνία του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ πριν τη διοργάνωση του 2014.

Οι φόβοι της παγκόσμιας ομοσπονδίας για τις υψηλές θερμοκρασίες του Mundial 2022 στο Κατάρ επιβεβαιώνονται, μετά κι από τη συνάντηση των παραγόντων της UEFA για το ίδιο ακριβώς ζήτημα.

Η FIFA συμφώνησε να σχηματιστεί μία «ομάδα κρούσης» η οποία θα κληθεί να βρει την κατάλληλη ημερομηνία της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί σε εννιά χρόνια.

Στόχος της να συμβουλευτεί ιατρικά επιτελεία, μίντια, χορηγούς αλλά και τους ανθρώπους των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων για να καταλήξει στην τελική της απόφαση, με τις σκέψεις όλων να προσανατολίζονται στη διεξαγωγή του πρώτου χειμερινού Mundial της ιστορίας.

Διαβάστε ακόμη: Οι «γαλαζοαίματοι» του ποδοσφαίρου στο στόχαστρο της ΕΕ

Στη διήμερη συνάντηση του κλιμακίου της FIFA στην Ζυρίχη αποφασίστηκε ότι επικεφαλής αυτής της ομάδας θα είναι ο πρόεδρος της ασιατικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Sheikh Salman bin Ibrahim al-Khalifa.

Η θερμοκρασία στο Κατάρ ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι και οι φωνές για αλλαγή της έδρας του παγκοσμίου κυπέλλου του 2022 πληθαίνουν. «Το Mundial του 2022 θα γίνει στο Κατάρ. Πάρτε το απόφαση», είπε ο πρόεδρος της FIFA, Sep Blatter.

Πολλά δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων αναφέρονται σε παραβιάσεις των εργασιακών δικαιωμάτων των χιλιάδων μεταναστών που δουλεύουν για τη διοργάνωση στο Κατάρ. «Δεν μπορούμε να παρέμβουμε, όμως δεν μπορούμε και να το αγνοήσουμε», σχολίασε ο Ελβετός πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

«Δεν θα είναι ένα παγκόσμιο κύπελλο που θα πραγματοποιηθεί με το αίμα αθώων. Τέτοια περιστατικά είναι απαράδεκτα και θα διασφαλίσουμε να μη συμβεί το παραμικρό», διεμήνυσε ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Κατάρ 2022, Hassan Al Thawadi.