Ομπάμα: «Ελάτε στην Ελλάδα για διακοπές»

Ομπάμα: «Ελάτε στην Ελλάδα για διακοπές»

Πολύ θερμή στήριξη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ στην προσπάθεια της Ελλάδας. 

Ο Μπάρακ Ομπάμα χαρακτήρισε την Ελλάδα ως ιδανικό προορισμό για τους επισκέπτες, σε συνομιλία που είχε με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, στο περιθώριο της εκδήλωσης που έγινε στον Λευκό Οίκο, για να τιμηθεί η επέτειος της 25ης Μαρτίου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ότι είχε την ευκαιρία να έχει μια σύντομη συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο , «ο οποίος, όπως και δημόσια, εξήρε την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά μου είπε και προσωπικά πως η Ελλάδα είναι ένας ιδανικός προορισμός για τους επισκέπτες» ανέφερε η υπουργός Τουρισμού.

«Το μήνυμα που βγήκε από το Λευκό Οίκο, τόσο από τα λόγια του αντιπροέδρου Μπάιντεν, όσο και από τα λόγια του προέδρου Ομπάμα είναι μια πολύ θερμή στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και όλων των Ελλήνων για την προσπάθεια που γίνεται στην χώρα μας. Και νομίζω ήταν εξαιρετικά ενθαρρυντικό για όλους μας ότι αυτό έχει πλέον γίνει αντιληπτό και εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες και βεβαίως ότι η Ελλάδα παραμένει πάντα ένας στρατηγικός εταίρος της Αμερικής» υπογράμμισε η κ. Κεφαλογιάννη.

Η υπουργός Τουρισμού, μίλησε για τις επαφές που είχε, μαζί με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Πάνο Λειβαδά, με στελέχη της τουριστικής αγοράς. «Συναντήσαμε στελέχη της τουριστικής αγοράς και όλους εκείνους που θέλουμε συνεργάτες στην προσπάθεια προσέλκυσης επισκεπτών από την Αμερική. Τα μηνύματα είναι θετικά και ενθαρρυντικά για το 2014. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και πιστεύουμε ότι το 2014 θα είναι πραγματικά ακόμη μια χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό» τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη.

Με ιδιαίτερα εγκωμιαστικά λόγια για τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν ηγέτη με «όραμα και τόλμη», αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Οίκο, για να τιμηθεί η επέτειος της 25ης Μαρτίου. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, υπογραμμίζοντας τις «γενναίες προσπάθειες» που καταβάλλει, ο ίδιος και η κυβέρνησή του, για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση.

Ο κ. Μπάιντεν, επανέλαβε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας και ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικός και θερμός για τη χώρα μας, σημειώνοντας τη «στενή συνεργασία» που έχουν οι κυβερνήσεις των δυο χωρών. Η Ελλάδα διαδραματίζει «πολύτιμο ρόλο», τόνισε χαρακτηριστικά, ως «στρατηγικός εταίρος και σύμμαχος» του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε περισσότερα: 

Ομπάμα: «Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ στέκονται πλάι-πλάι»

Ξέρετε τι φέρνει τους τουρίστες μαζικά πίσω στην Ελλάδα;