Ούτε στον υπουργό Οικονομίας δεν κόβουν αποδείξεις

Ούτε στον υπουργό Οικονομίας δεν κόβουν αποδείξεις

Ο Γκίκας Χαρδούβελης έκανε τα ψώνια του στη λαϊκή αγορά του Αμαρουσίου, όπου τον περίμεναν πολλές εκπλήξεις. 

Ο υπουργός Οικονομίας Γκίκας Χαρδούβελης επισκέφτηκε την λαϊκή αγορά της γειτονιάς του και με έκπληξη διαπίστωσε πως οι πωλητές της λαϊκής του Αμαρουσίου δεν κόβουν αποδείξεις στους πελάτες. Ο ίδιος δεν αποτέλεσε εξαίρεση, όπως αναφέρει το «Έθνος», και δεν πήρε καμία απόδειξη για τις αγορές του.

Ο υπουργός θεώρησε πως πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό και ο ιδιοκτήτης του πάγκου δεν έκοβε απόδειξη, αλλά μια βόλτα και στην υπόλοιπη αγορά τον έφερε αντιμέτωπο με την αλήθεια: Η πλειονότητα των αγοραστών δεν λάμβανε απόδειξη για τις αγορές του από τους περισσότερους πωλητές.

Ο κ. Χαρδούβελης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν ήγειρε θέμα κατά τη διάρκεια των αγορών του. Δεν ζήτησε εξηγήσεις, προφανώς για να μην προκαλέσει αναστάτωση και στον υπόλοιπο κόσμο, στους άλλους καταναλωτές που ψώνιζαν εκείνη την ώρα. Ο ίδιος, ωστόσο, παρατήρησε το γεγονός σε συνεργάτες του στο υπουργείο Οικονομικών.

Η επίσκεψη του υπουργού έκανε τον «γύρο» της λαϊκής μέσω ενός sms που ενημέρωνε για το συμβάν. Το μήνυμα φέρεται να έγραφε: «Ο υπ. Οικονομ. Χαρδούβελης πήγε σε λαϊκή και έκανε παράπονα ότι πολλοί δεν του έκοβαν απόδειξη. Όλοι πρέπει να είμαστε πλέον πιο προσεκτικοί με τις αποδείξεις», και στάλθηκε μάλλον από το κινητό τηλέφωνο κάποιου από τους πωλητές. Ο αποστολέας του μηνύματος, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ πρόκειται για αρχισυνδικαλιστή.

Το μήνυμα γυρνούσε από κινητό σε κινητό και, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε και στο τηλέφωνο του υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου.

Ο τελευταίος έδωσε αμέσως εντολή για εντατικότερους ελέγχους στις λαϊκές αγορές, όπου και κόπηκαν πρόστιμα από τη Διεύθυνση Ελέγχων σε περισσότερους από 10 πάγκους λαϊκών αγορών. Οι έλεγχοι μάλιστα, λένε οι πληροφορίες, επεκτάθηκαν και στο Κάτω Χαλάνδρι. Τα πρόστιμα έφταναν και τα 5.000 ευρώ σε όσους βρέθηκαν να μην κόβουν αποδείξεις.

Διαβάστε ακόμα:

To υπουργείο Οικονομικών «αδειάζει» το ΤΧΣ για τα κόκκινα δάνεια

Τουρισμός: «Εργασιακό μεσαίωνα» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι