Πακέτα στήριξης για τις χώρες στο «μέτωπο» του ιού Έμπολα

Πακέτα στήριξης για τις χώρες στο «μέτωπο» του ιού Έμπολα

Ο αριθμός των νεκρών από την εξάπλωση της επιδημίας έχει φτάσει τους 887, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπερνούν τα 1.600.

Διεθνείς χρηματοοικονομικοί οργανισμοί ετοιμάζουν πακέτα στήριξης για τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα, τις τρεις χώρες που πλήττονται πιο σκληρά από την επιδημία αιμορραγικού πυρετού που προκαλεί ο ιός Έμπολα, όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Αφρικανικής Τράπεζας Ανάπτυξης και άλλα στελέχη του ιδίου οργανισμού.

Ο Ντόναλντ Καμπερούκα, πρόεδρος της Αφρικανικής Τράπεζας Ανάπτυξης, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι ο θεσμός του οποίου προΐσταται θα διανείμει άμεσα ένα ποσό το οποίο συνολικά θα ανέρχεται σε 50 εκατ. δολάρια στις τρεις χώρες.

Η Παγκόσμια Τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει και αυτή έκτακτη χρηματοδότηση προς τις τρεις χώρες αργότερα εντός της εβδομάδας, μετά την έγκριση της χορήγησής της από το διοικητικό της συμβούλιο, όπως ανέφεραν στελέχη της.

Ο αριθμός των θυμάτων από τη χειρότερη επιδημία του ιού Έμπολα ανήλθε, την 1η Αυγούστου, στους 887 νεκρούς, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων σε τέσσερις χώρες της Δυτικής Αφρικής την ίδια ημέρα ανερχόταν στα 1.603, σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η Γουινέα μετρά τους περισσότερους νεκρούς: 358 σε σύνολο 485 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Έμπολα μέχρι στιγμής. Τα περισσότερα κρούσματα ωστόσο έχουν καταγραφεί στη Σιέρα Λεόνε, 646 ασθενείς από τους οποίους έχουν πεθάνει οι 273. Στη Λιβερία, από τους 468 ασθενείς έχουν υποκύψει οι 255.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διαβάστε ακόμη:

Συναγερμός από τον ΠΟΥ για την επικίνδυνη εξάπλωση του ιού Έμπολα

Εκτός ελέγχου η εξάπλωση του ιού Έμπολα