Παραδίδεται στο FBI ο στενός πρώην συνεργάτης του Τραμπ

Παραδίδεται στο FBI ο στενός πρώην συνεργάτης του Τραμπ
epa05794362 (FILE) - Paul Manafort (C), then campaign advisor for US President Donald J. Trump, talks with supporters and staff after a speech by Trump on the eve of his Indiana primary victory in New York, New York, USA, 03 May 2016 (reissued 15 February 2017). According to media reports on 15 February 2017 citing US intelligence officials, Manafort allegedly was among the Trump aides involved in communication with Russian officials during the election campaign. EPA/JUSTIN LANE

«Σφίγγει» ο κλοιός γύρω από τον Αμερικανό πρόεδρο μετά τη σύλληψη του Πολ Μάναφορτ.

Στις ομοσπονδιακές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να παραδοθεί σήμερα ο Πολ Μάναφορτ, πρώην διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, καθώς συνεχίζεται η έρευνα για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Μάναφορτ εθεάθη να αναχωρεί από το σπίτι του νωρίς σήμερα το πρωί, δήλωσε στο Reuters αυτόπτης μάρτυρας, αλλά δεν ήταν σαφές πού πηγαίνει. Πριν από λίγο, ωστόσο, μεταδόθηκε πως ο Μάναφορτ έφθασε στο γραφείο του FBI στην Ουάσινγκτον.

Δεν έχουν διευκρινιστεί οι κατηγορίες που ο ανεξάρτητος ερευνητής Ρόμπερτ Μιούλερ αποφάσισε να απαγγείλει, ωστόσο, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, στις κατηγορίες σε βάρος του Μάναφορτ περιλαμβάνεται αυτή της φορολογικής απάτης.

Οι New York Times, επικαλούμενοι πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση, αναφέρουν πως ο πρώην συνεργάτης του Μάναφορτ στις επιχειρήσεις, ο Ρικ Γκέιτς, κλήθηκε επίσης να παραδοθεί στις αμερικανικές αρχές. Ο Γκέιτς εμφανίζεται σε έγγραφα εταιρειών με έδρα την Κύπρο, μέσω των οποίων ο Πολ Μάναφορτ φαίνεται ότι έλαβε πληρωμές προερχόμενες από την ανατολική Ευρώπη.

Ο Πολ Μάναφορτ διηύθυνε την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ μέχρι τον Αύγουστο 2016, πριν υποχρεωθεί να παραιτηθεί μετά κυρίως τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του με φιλορώσους ουκρανούς ολιγάρχες.  Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιουλίου το FBI είχε ερευνήσει μια από τις κατοικίες του και είχε κατασχέσει έγγραφα.

Πρόκειται για τις πρώτες απαγγελίες κατηγοριών στο πλαίσιο της έρευνας για ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2016.

Δείτε ακόμη: Νευρικότητα στον Λευκό Οίκο στο ενδεχόμενο συλλήψεων συνεργατών του Τραμπ για σχέσεις με τη Ρωσία