Παρέμβαση του υπουργού Αθλητισμού μετά την αποχώρηση του Ολυμπιακού από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό

Παρέμβαση του υπουργού Αθλητισμού μετά την αποχώρηση του Ολυμπιακού από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό
Οι παίκτες του Ολυμπιακού αποχωρούν από το γήπεδο, κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στο ΟΑΚΑ για τον Ημιτελικό Κυπέλλου, την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019. Την απόφαση να αποχωρήσει από το ΟΑΚΑ έλαβαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, στο ημίχρονο του ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό κι ενώ το σκορ ήταν 40-25 υπέρ των «πρασίνων». ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Ο Γιώργος Βασιλειάδης επέρριψε τις ευθύνες στους παράγοντες και δεν έδωσε συνέχεια στο ζήτημα της διαιτησίας στο μπάσκετ.

 

Τη θέση της Πολιτείας, σχετικά με όσα έγιναν στον ημιτελικό του Κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, όπου είχε διάρκεια μόλις ένα ημίχρονο, εξαιτίας της αποχώρησης των «ερυθρολεύκων», ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Όπως τόνισε, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού «δεν μπορεί να έχει ρόλο διαιτητή ανάμεσα σε αντικρουόμενα συμφέροντα και σε τσακωμούς κακομαθημένων παραγόντων που πληγώνουν το άθλημα» και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί ο επαγγελματικός αθλητισμός να επισκιάσει το σύνολο της αθλητικής δραστηριότητας της χώρας».

Αναλυτικά η δήλωση του υφυπουργού Γ. Βασιλειάδη:

«Ο ρόλος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Υφυπουργού Αθλητισμού είναι η διασφάλιση της τήρησης των κανόνων, η ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, του αθλητή, του σωματείου, της ομοσπονδίας. Δεν μπορεί να έχει ρόλο διαιτητή ανάμεσα σε αντικρουόμενα συμφέροντα και σε τσακωμούς κακομαθημένων παραγόντων που πληγώνουν το άθλημα που έχει κάνει περήφανη τη χώρα. Ρωτάτε τι πρωτοβουλίες παίρνει η Πολιτεία από την πλευρά της. Στη διαιτησία δεν μπορούμε να παρέμβουμε. Σας θυμίζω ότι και στο ποδόσφαιρο τις όποιες αλλαγές στη διαιτησία δεν τις επέβαλε η Πολιτεία και δεν μπορούσε άλλωστε από τη στιγμή που η διαιτησία είναι ο πυρήνας του αυτοδιοίκητου, αλλά η διεθνής Συνομοσπονδία. Επομένως αν υπάρχουν προβλήματα οφείλουν να λυθούν με τον τρόπο αυτό.

Η Πολιτεία από την πλευρά της μπορεί να παρέμβει με νομοθετικές πρωτοβουλίες, όπως έχουμε ήδη κάνει με την κατάθεση του νομοσχεδίου. Μέσα από την απλή αναλογική στις ομοσπονδίες, τις θητείες στα εκτελεστικά μέλη των ομοσπονδιών, μέσα από το τέλος στην ψήφο δια αντιπροσώπου. Όποιος θέλει λοιπόν ας τις στηρίξει, αλλά δεν θυμάμαι να συνέβη αυτό, όταν πήραμε την πρωτοβουλία και καταθέσαμε το σχέδιο νόμου στη διαβούλευση. Αντίθετα είχαμε αντιδράσεις και από τις ομοσπονδίες και από την ΕΟΕ.

Να προσέξουν όλοι ιδιαίτερα. Να σταματήσουν να πληγώνουν άλλο το άθλημα. Δεν μπορεί ο επαγγελματικός αθλητισμός να επισκιάσει το σύνολο της αθλητικής δραστηριότητας της χώρας».