Παρουσίασαν στον Τσίπρα έτοιμο σχέδιο για Grexit

Παρουσίασαν στον Τσίπρα έτοιμο σχέδιο για Grexit
AppleMark

To σενάριο είναι πλέον στο τραπέζι αν η Ελλάδα δεν κινηθεί γρήγορα στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

«Σχετικά απομονωμένη η Ελλάδα. Η Παρασκευή η πιο σημαντική μέρα. Δεν αποκλείω το grexit», δήλωσε στα γερμανικά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εξερχόμενος από την συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής.

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν προετοιμάσει ένα λεπτομερές σενάριο για την περίπτωση που η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη», πρόσθεσε και επανέλαβε ότι δεν «αποκλείει» μια τέτοια εξέλιξη.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ ο Έλληνας πρωθυπουργός αιφνιδιάστηκε όταν στη Σύνοδο Κορυφής του παρουσιάστηκε σχέδιο για ενδεχόμενη έξοδο της χώρας μας από το κοινό νόμισμα. Ο πρόεδρος της Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι υπάρχει σχέδιο κατά τη συνέντευξη τύπου.

«Δεν αποκλείω κανένα σενάριο, ούτε το χειρότερο» ανέφερε προσθέτοντας ότι η Επιτροπή έχει επεξεργαστεί σχέδιο για Grexit σε όλη του την έκταση.

«Αυτά που λέγανε ότι δε σεβόμαστε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού ποιοι είναι αυτοί, και ποιοι νομίζουν ότι είμαι εγώ, πρέπει να μας πουν πού θέλουν να πάνε τη χώρα εφόσον δεν ήταν σήμερα έτοιμοι» ξέσπασε ο λουξεμβούργιος πολιτικός.

«Μετά το δημοψήφισμα ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να παρουσιάσει πρόγραμμα (…) Η Κομισιόν είναι έτοιμη για όλα, έχουμε σενάριο για ανάγκη παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας δεν μπορούμε να αποτρέψουμε την έξοδο από το ευρώ αν η Αθήνα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της» τόνισε.

Κοινοτική πήγή, αναφερόμενη στο περιβόητο «λεπτομερέστατο σχέδιο για Grexit» που είπε ο Πρόεδρος Γιούνκερ δήλωσε πως έχει δει το σχέδιο αυτό και είναι όντως λεπτομερέστατο καθώς το συνολικό πάχος όλων των σελίδων του σχεδίου «είναι περίπου δύο δάχτυλα», όσο δηλαδή και το μέσο βιβλίο…