Πέντε χρυσά αστέρια για την Organic Islands

Πέντε χρυσά αστέρια για την Organic Islands

Η ελληνική εταιρεία κέρδισε τις εντυπώσεις στα Great Taste Awards 2014.

H πολυπόθητη επιβράβευση ήρθε για την πρώτη εταιρεία καλλιέργειας και παραγωγής πιστοποιημένων οργανικών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, Organic Islands, η οποία εντυπωσίασε στα Great Taste Awards αποσπώντας 5 Χρυσά Αστέρια για το 2014.

Η επιλογή έγινε κυριολεκτικά με «κλειστά μάτια» αφού χρειάστηκαν 50 ημέρες τυφλής γευσιγνωσίας και η γνώμη 400 κριτών για να ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα σε έναν διαγωνισμό γεύσης που θεωρείται ο μεγαλύτερος και εγκυρότερος στον κόσμο.

Chefs βραβευμένοι με χρυσούς σκούφους και αστέρια Michelin, food buyers από το Harrods, Fortnum & Mason, Selfridges, Harvey Nichols στελέχωναν την κρητική επιτροπή η οποία κατήρτισε τη λίστα με τα καλύτερα -TOP 50- προϊόντα του 2014.

Μεταξύ των πρωταγωνιστών ήταν το καινοτόμο Βοτανικό Λουκούμι Φλισκούνι της Organic Islands με τη διάκρισή του να συνιστά άθλο αφού για πρώτη φορά στα γαστρονομικά χρονικά μόλις πριν 4 μήνες, έλαβε την υψηλότερη δυνατή διάκριση απαράμιλλης γεύσης και κορυφαίας ποιότητας με 3 Xρυσά Aστέρια. Mια διάκριση, που στα 20 χρόνια λειτουργίας του διαγωνισμού/θεσμού Great Taste Awards μόνο 3 Ελληνικές εταιρείες έχουν καταφέρει να αποσπάσουν.

Επιπρόσθετα, ένα Xρυσό Aστέρι απέσπασε το Βοτανικό Λουκούμι Δενδρολίβανο ενώ με 1 ακόμα Χρυσό Aστέρι βραβεύτηκε το ρόφημα από Ύσσωπο.

Σημειώνεται πως από τα συνολικά 10.000 προϊόντα 125 έλαβαν 3 χρυσά αστέρια, 645 έλαβαν 2 χρυσά αστέρια ενώ με 1 χρυσό αστέρι βραβεύτηκαν 2524. Συνεπώς, η Organic Islands γίνεται η μοναδική Ελληνική εταιρεία που καταφέρνει να συλλέξει 5 χρυσά αστέρια στα Great Tatse Awards ταυτόχρονα με μια διάκριση 3 χρυσών αστέρων. Τα βραβευθέντα προϊόντα αποτελούν είναι μέρος της σειράς «Synergy» και συμπληρώνονται από 2 ακόμα γεύσεις, Λεβάντα και Φασκόμηλο και είναι ένα προϊόν συνέργειας της Organic Islands με την Bariamis Sweets

Υπενθυμίζεται πως η Organic Islands ξεκίνησε το 2010 τις καλλιέργειες της σε ένα μικρό χωριό στην Νάξο στο Σαγκρί όπου βρίσκονται και τα κτήματα της.Το κλίμα του νησιού και η σύσταση του εδάφους το καθιστούν ιδανικό τόπο για την καλλιέργεια οργανικών φυτών πλούσιων σε αιθέρια έλαια με χαρακτηριστική γεύση και άρωμα.

Διαβάστε ακόμη:

Ελληνικά βότανα «εξάγουν» Μεσόγειο στο εξωτερικό!

Όταν οι ξένοι συνάντησαν το τσάι tuvunu!

Τα ελληνικά αφεψήματα που «κόβουν την ανάσα»