Πέταξαν αυγά στον Μπαρόζο (video)

Πέταξαν αυγά στον Μπαρόζο (video)

Ο πρόεδρος της Κομισιόν έγινε ξανά στόχος αποδοκιμασιών για την πολιτική λιτότητας στην ΕΕ  και για την αντιμετώπιση των μεταναστών. 

Με αυγά και αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν νεαροί τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ-Μανουέλ Μπαρόζο που βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Λιέγη του Βελγίου για μια συζήτηση αναφορικά με το μέλλον της Ευρώπης.  Όπως αναφέρει ο ιστότοπος euractiv.com, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με θέμα Debating Europe δόθηκε ο λόγος στους δύο νεαρούς. Ο πρώτος, απευθυνόμενος στον Μπαρόζο, είπε ότι σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου το 95% των ευρωπαίων πολιτών απορρίπτουν τα μέτρα λιτότητας, παρόλα αυτά κανείς δεν τους λαμβάνει υπόψη.

Το λόγο πήρε μια νεαρή κοπέλα, η οποία κατηγόρησε τον πρόεδρο της Κομισιόν ότι είναι υπεύθυνος για την «Ευρώπη-φρούριο» που προκαλεί θανάτους μεταναστών. «Οι Ευρωπαίοι αγρότες χάνουν χρήματα για κάθε αβγό που πωλούν εξαιτίας της πολιτικής ελεύθερου εμπορίου», πρόσθεσε ο νεαρός και όταν τα μικρόφωνα απομακρύνθηκαν και από τους δύο εκείνοι πέταξαν αυγά προς το μέρος του Μπαρόζο χωρίς ωστόσο να πετύχουν τον ίδιον ή κάποιον άλλον από τους συμμετέχοντες στο πάνελ.

Διαβάστε ακόμη: «Νεκροταφείο» μεταναστών η Μεσόγειος

«Αυτή δεν είναι Ευρώπη αλληλεγγύης, είναι Ευρώπη της μιζέριας» φώναξε η κοπέλα με τον συντονιστή της συζήτησης να αναφέρει ότι αυτή η συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή: «Αυτό δεν είναι αποδεκτό. Με συγχωρείτε, αλλά αυτό είναι το σημείο Μηδέν του δημοκρατικού διαλόγου. Μόνον έτσι μπορείτε να απαντήσετε; Είναι λυπηρό».

Οι νεαροί έπειτα απομακρύνθηκαν από την αίθουσα. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό σε λίγες μέρες εναντίον του κ. Μπαρόζο, ο οποίος πριν από δέκα ημέρες είχε αποδοκιμαστεί ξανά κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στη Λαμπεντούζα, στα ανοιχτά της οποίας σημειώθηκαν τα τραγικά ναυάγια που στοίχισαν τη ζωή σε εκατοντάδες μετανάστες.

Διαβάστε επίσης: Η μετανάστευση στην ατζέντα του Αντώνη Σαμαρά