Πίεση στον Τσίπρα για συμφωνία εντός του ΣΥΡΙΖΑ

Πίεση στον Τσίπρα για συμφωνία εντός του ΣΥΡΙΖΑ

Παρέμβαση από Παπαδημούλη και Κούλογλου για άρση του αδιεξόδου.

Αυξάνεται η πίεση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε να υπάρξουν πρωτοβουλίες για επίτευξη συμφωνίας στο παρά πέντε της λήξης του ελληνικού προγράμματος.  Στις πιέσεις αυτές πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με παρεμβάσεις τους, στις οποίες καλούν τον πρωθυπουργό να συμφωνήσει με τη τελευταία πρόταση της Κομισιόν.

Στις εξελίξεις παρενέβη και ο Δημ. Παπαδημούλης μέσω twitter: «Να αξιοποιηθεί άμεσα και από όλους, η έκκληση της Ευρωβουλής για επανέναρξη των συνομιλιών και παράταση. Όπου υπάρχει βούληση, υπάρχει και τρόπος», γράφει.

O κ. Χρυσόγονος έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή που είχε στείλει στον πρωθυπουργό στις 19 Μαρτίου, με την οποία τον καλούσε να πληρώσει η χώρα τη δόση στο ΔΝΤ, γιατί αλλιώς …θα γίνει Ζιμπάπουε. Ακόμα δήλωνε προς η χρονική στιγμή για δημοψήφισμα δεν είναι καλή, καθώς έπρεπε να είχε γίνει από τον Απρίλιο.

Ακολούθησε ο Στέλιος Κούλογλου, ζητώντας από την κυβέρνηση να αξιοποιήσει την (χθεσινή) πρόταση Γιούνκερ για να επιτύχει τον βασικό της στόχο, σήμερα: την ακύρωση των πραξικοπηματικών κινήσεων για την ανατροπή της και την παραμονή της στην εξουσία.

«Παίζεται το μέλλον όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά ολόκληρης της ευρωπαϊκής αριστεράς: μετά από τέτοιο πόλεμο, η σημερινή κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη από την ιστορία, να κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να επιβιώσει».

Σύμφωνα με «φήμες» που τρέχουν από το Σάββατο δε, την απόφαση για δημοψήφισμα δεν στήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος παραμένει σιωπηλός μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με το Βημα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης φαίνεται πως έχει αναλάβει ρόλο γεφυροποιού με την Ευρώπη και καταβάλλει προσπάθειες να πείσει τον κ. Τσίπρα για την μοναδική δυνατότητα διεξόδου: να πει «ναι» στο δημοψήφισμα, να επιστρέψει την ύστατη ώρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να κρατήσει τη χώρα ζωντανή.

Στην ίδια κατεύθυνση πιέσεις ασκεί και ο γραμματέας του υπουργικού Συμβουλίου Σπ. Σαγιάς, ο οποίος μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται να υποβάλλει την παραίτησή του, ειδικώς αν ο κ. Τσίπρας επιμείνει στην χθεσινοβραδινή του στάση.