Οι πολυεκατομμυριούχοι της Ελλάδας αυξάνουν τις περιουσίες τους

Οι πολυεκατομμυριούχοι της Ελλάδας αυξάνουν τις περιουσίες τους

Έρευνα της Welth X δείχνει ότι ο πλούτος 505 Ελλήνων αυξήθηκε 20% σε σχέση με το 2012.

Τι και αν η ύφεση έχει «χτυπήσει» την ελληνική οικονομία εδώ και έξι συναπτά έτη μειώνοντας κατά 25% το εθνικό μας ΑΕΠ; Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, οι δραματικές ανισότητες παραμένουν το κύριο χαρακτηριστικό στην κατανομή του πλούτου αυτού του πλανήτη, καθώς το 0,7% του παγκόσμιου πληθυσμού (32 εκατ. πολυεκατομμυριούχοι) ελέγχει το 41% του παγκόσμιου πλούτου.

Διαβάστε σχετικά: Οι πλούσιοι είναι πλουσιότεροι από ποτέ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Welth X που παρουσιάζει το «Βήμα της Κυριακής» 505 Ελληνες πολυεκατομμυριούχοι διαθέτουν συνολική περιουσία 60 δισεκατομμυρίων ευρώ, η οποία αυξήθηκε κατά 20% σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με την έρευνα, μάλιστα, οι πολίτες με περιουσία άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ θα αυξηθούν, ενώ από τα τμήματα private banking ο αριθμός τους υπολογίζεται στις 8.000. Μόνο 2.678 άτομα στο Χρηματιστήριο Αθηνών διαθέτουν μετοχές που ξεπερνούν σε αξία το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Σύμφωνα με την Credit Suisse ο μέσος πλούτος της χώρας μας ανά ενήλικο βρίσκεται λίγο παραπάνω από τα 76.000 ευρώ, καθώς η εκτόξευση των χρηματιστηριακών τιμών ισοστάθμισε την εφετινή πτώση στην αξία των ακινήτων.

Δείτε αναλυτικά την έρευνα της Credit Suisse