Πολύνεκρο δυστύχημα στη Ρωσία

Πολύνεκρο δυστύχημα στη Ρωσία

Εκτροχιάστηκε συρμός του μετρό στη Μόσχα (βίντεο).

Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τον εκτροχιασμό του συρμού του μετρό της Μόσχας σήμερα το πρωί, ενώ περισσότεροι από 118 άνθρωποι νοσηλεύονται, ορισμένοι σε βαριά τραυματισμένοι.

«Αυτήν τη στιγμή ο απολογισμός είναι 12 νεκροί», ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, ενώ ιατρική πηγή που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Interfax έκανε λόγο για 16 νεκρούς σε μία από τις μεγαλύτερα δυστυχήματα που έχουν σημειωθεί στο μετρό της ρωσικής πρωτεύουσας.

Περισσότεροι από 118 επιβάτες νοσηλεύονται, οι μισοί σε σοβαροί κατάσταση, ανακοίνωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής των υπηρεσιών Υγείας της Μόσχας Γκεόργκι Γκολούχοφ.

Το δυστύχημα συνέβη στην «μπλε γραμμή» του μετρό, στις 08.30, ανάμεσα στους σταθμούς Παρκ Πομπέντι, σταθμό που βρίσκεται σε μεγαλύτερο βαθμός και εγκαινιάσθηκε το 2003, και Σλαβιάνσκι Μπουλεβαρντ, που εγκαινιάσθηκε το 2013.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τα ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν σωστικά συνεργεία να απομακρύνουν δεκάδες αιμόφυρτους επιβάτες και παγιδευμένους στα γεμάτα καπνό βαγόνια επιβάτες.

«Υπάρχουν ακόμη εγκλωβισμένοι. Δείχνουν εν ζωή και οι ειδικοί καταβάλλουν προσπάθειες για να τους απεγκλωβίσουν το συντομότερο δυνατόν. Στο εσωτερικό του βαγονιού παραμένουν περί τους πέντε άνθρωποι», δήλωσε ο αντιδήμαρχος της Μόσχας Πιοτρ Μπιριούκοφ.

Βίντεο από το σημείο του δυστυχήματος

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Διαβάστε ακόμη:

Άμεση ρωσική εμπλοκή στο πεδίο των μαχών βλέπει ο Ουκρανός πρόεδρος

Η Ρωσία απειλεί με «στοχευμένα πλήγματα» κατά της Ουκρανίας