Πόλωση με προσωπικές επιθέσεις

Πόλωση με προσωπικές επιθέσεις

Με έντονες αλληλοκατηγορίες πραγματοποιήθηκε σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για τα δάνεια ΜΜΕ-κομμάτων στη Βουλή.

Πολιτική αλλαγή το συντομότερο ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, εξαπολύοντας σφοδρή προσωπική επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε ότι ο λαός δεν συμφωνεί με όλα όσα κάνει η κυβέρνηση, και πως στις δημοκρατίες αυτή η βούληση πρέπει να γίνει σεβαστή.

«Μη διανοηθείτε να επαναλάβετε τους τυχοδιωκτισμούς του καλοκαιριού του 2015. Ξεχάστε τα σενάρια περί δημοψηφίσματος. Σε τέτοιο τυχοδιωκτισμό ούτε η αντιπολίτευση, ούτε ο λαός θα συμμετέχουν. Η μόνη υπηρεσία που έχετε να προσφέρετε είναι να φύγετε», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά με το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πως καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν αποδείχτηκαν ευθύνες πολιτικών προσώπων και δεν προέκυψαν εξωθεσμικές παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων.

Από την άλλη πλευρά ο πρωθυπουργός στην απαντησή του συνδύασε την Siemens με το διάστημα λέγοντας: «Από το δάνειο αυτό – του Κήρυκα των Χανίων- 11 ολόκληρα χρόνια δεν πληρώσατε ούτε ένα ευρώ και δεν σας ενόχλησε κανείς ποτέ. Δεν σας έπαιρναν οι εταιρείες. Έντεκα χρόνια αργότερα και υπό την πίεση της Εξεταστικής Επιτροπής η τράπεζα βρήκε το τηλέφωνό σας κύριε Μητσοτάκη και τότε πήγατε άρον-άρον σε ρύθμιση. Αλλά και τότε δεν αποφύγατε τον πειρασμό ενός νέου σκανδάλου. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η ρύθμιση μπαλόνι που κάνατε. Μπορείτε να πληρώνετε 3.000 το μήνα έως το Νοέμβριο του 2018 και στη λήξη της περιόδου θα μπορείτε είτε να καταβάλετε το υπόλοιπο ποσό τα 649.000 ή να κάνετε νέα ρύθμιση…».

Η αξιολόγηση θα κλείσει

«Ποιος σας ζήτησε να ψηφίσετε νέα μέτρα; Αν εμείς αναζητούμε εθνική γραμμή δεν είναι για να ψηφίσουμε νέα μέτρα, αλλά για να τα αρνηθούμε προς όφελος του ελληνικού λαού και της κοινωνίας» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών» επανέλαβε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Βουλή. «Αυτά που ζητά το ΔΝΤ είναι πέρα και έξω και από κάθε οικονομική λογική και από κάθε συνταγματική λογική» τόνισε.

«Το να ζητάτε εκλογές πριν κλείσει η αξιολόγηση είναι ή απερισκεψία ή χρήσιμη ηλιθιότητα, κ. Μητσοτάκη» είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας στο αίτημα του Κ. Μητσοτάκη. «Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τον ελληνικό λαό στα χέρια των προθύμων» συμπλήρωσε. «Ο ελληνικός λαός θα μας κρίνει το φθινόπωρο του 2019» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.