Πώς μπορούν οι γυναίκες να εξασφαλίσουν περισσότερα χρήματα;

Πώς μπορούν οι γυναίκες να εξασφαλίσουν περισσότερα χρήματα;

Δείτε μικρά tips που μπορούν να κάνουν τον γυναικείο πληθυσμό πιο ανταγωνιστικό.

Τα «μεγάλα κεφάλια» του κόσμου των κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών είναι συνήθως άντρες που επενδύουν σε άντρες. Πώς μπορούν οι γυναίκες επιχειρηματίες να ανταγωνιστούν σε ένα τέτοιο περιβάλλον;

Αν είστε μια γυναίκα επιχειρηματίας που αναζητάτε τα χρήματα επιχειρηματικών κεφαλαίων, το πιθανότερο είναι ότι θα απευθύνεστε σε άνδρες. Λιγότερες από το 10% των κεφαλαιούχων επιχειρηματικών συμμετοχών είναι γυναίκες, ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι το υπόλοιπο 90% των ανδρών κεφαλαιούχων προτιμά να επενδύσει σε εταιρείες startup με άνδρες ιδρυτές.

Τι πρέπει λοιπόν να κάνει μια γυναίκα; Υπάρχουν τρεις τουλάχιστον συμβουλές που αφορούν την επικοινωνία και το στυλ, τις οποίες καταθέτει στο Fortune η Μαίρη Σιβιέλλο, σύμβουλος επικοινωνίας επιχειρηματικών στελεχών.

1. Οι γυναίκες συχνά παρασύρονται από το ένα εκείνο άτομο στο κοινό που φαίνεται σαν να μην έχει πειστεί απ’ αυτό που η ομιλήτρια πάει να «του πουλήσει». Γιατί; Γιατί οι γυναίκες τείνουν να λειτουργούν με κριτήριο την «ευχαρίστηση» των άλλων και εκνευρίζονται όταν δεν το πετυχαίνουν. Μην παρασυρθείτε. Ξέρετε τη δουλειά σας• μην τους αφήσετε να νομίσουν ότι δεν ισχύει αυτό.

2. Οι γυναίκες μπορούν να ακουστούν τσιριχτά όταν έχουν νεύρα, επειδή η έκταση της φωνής τους είναι μεγαλύτερη και οι φωνητικές χορδές συστέλλονται όταν υπάρχει στρες. Η κατάληξη; Πιο οξεία και πιο έντονη φωνή. Όμως, είναι οι χαμηλότερης έντασης φωνές που τείνουν να ακούγονται πιο ασφαλής και άνετες. Άρα, χρησιμοποιήστε την πιο χαμηλή έκταση της φωνής σας και, αν χρειαστεί, προπονηθείτε και στο σπίτι για να το πετύχετε, ώστε να ακούγεστε περισσότερο επαγγελματίας και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

3. Οι γυναίκες τείνουν να χρησιμοποιούν περισσότερες λέξεις από το μέσο άντρα, όταν εξηγούν κάτι. Και όταν δέχονται επίθεση σε μια συζήτηση, τείνουν να γίνονται πολύ αμυντικές και αυθόρμητες, μη ελέγχοντας τι λένε. Είναι καλύτερο να είστε ακριβής και να μην λέτε το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σας. Κάντε μια παύση. Και καλέστε αυτόν που σας αμφισβητεί να εκφράσει λεπτομερέστερα την άποψή του. Φανείτε cool.

Το κλειδί, σε κάθε περίπτωση, είναι η άνεση.

Διαβάστε ακόμα:

Επτά εύκολοι τρόποι για να γίνετε ένα καλύτερο αφεντικό

Πέντε μαθήματα μάνατζμεντ από τον Μπεν Χόροβιτς

Οι μεγαλύτεροι ηγέτες του κόσμου: Δυναμικά δίδυμα