Πώς αισθάνθηκε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ατάκα Σόιμπλε

Πώς αισθάνθηκε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ατάκα Σόιμπλε

Στο Μέγαρο Μαξίμου χαρακτηρίζουν υπερβολικό το θόρυβο γύρω από το σχόλιο του Γερμανού ΥΠΟΙΚ.

Άναψαν τα αίματα στο Νταβός στο πάνελ όπου βρισκόταν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με καρφιά εκατέρωθεν.  Τη μεγαλύτερη αίσθηση όμως προκάλεσε μια φράση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ο οποίος είπε «είναι η εφαρμογή ανόητε» παραφράζοντας μια φράση του Μπιλ Κλίντον που είχε πει «είναι η οικονομία, ανόητε», όσον αφορά την αποτελεσματικότητα του Μνημονίου.

Η συγκεκριμένη «ατάκα» σχολιάστηκε πολύ, αλλά από το Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι ο «θόρυβος» είναι υπερβολικός. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, όλοι κατάλαβαν σε ποιον αφορούσε, αλλά ο Έλληνας πρωθυπουργός «δεν αισθάνθηκε ούτε προσβεβλημένος ούτε θεώρησε το σχόλιο του κ. Σόιμπλε υβριστικό».

«Άλλωστε είναι γνωστές οι απόψεις του και το σχόλιο ειπώθηκε για να υποστηρίξει την πολιτική που ακολουθεί», τονίζει η ίδια πηγή. «Αν πάλι κάποιοι εκτιμούν ότι ο κ. Σόιμπλε προκάλεσε τον πρωθυπουργό, τότε θα πρέπει να κατάλαβαν ότι και ο Αλέξης Τσίπρας δεν άφησε ανταπάντηση την αιχμή του Γερμανού αξιωματούχου», σημειώνει.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη ο κ. Τσίπρας είπε πως αν η Ευρώπη θυμίζει αποθήκη πυρομαχικών που κάποιοι θέλουν να μπουν μέσα με αναμμένο κερί, «τότε να βγάλουμε τα πυρομαχικά και να ανάψουμε το κερί», δηλαδή -σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές- «στην ουσία είπε στον κ. Σόιμπλε ότι δεν μπορεί να αφήσει στο σκοτάδι την Ευρώπη».

Διαβάστε αναλυτικά:

Η κόντρα Τσίπρα – Σόιμπλε στο Νταβός