Πώς να αποκτήσετε ένα πανάκριβο ρολόι χωρίς να πληρώσετε μια περιουσία

Πώς να αποκτήσετε ένα πανάκριβο ρολόι χωρίς να πληρώσετε μια περιουσία

Γιατί να δώσετε 30.000 ευρώ όταν μπορείτε να δώσετε 300 ευρώ το μήνα και να το αλλάξετε για ένα ακόμα καλύτερο;

Η εταιρεία Eleven James δίνει την ευκαιρία στους πελάτες της να «συζήσουν» με ένα πανάκριβο ρολόι χωρίς να το έχουν αγοράσει. Πληρώνουν απλώς ένα μικρό τίμημα και μπορούν στη διάρκεια της χρονιάς να το αλλάξουν με όσα άλλα θελήσουν.

Οι πελάτες της Eleven James είναι αυτοί που θα ήθελαν επενδύσουν χρηματικά και συναισθηματικά σε ένα ακριβό ρολόι, αλλά δεν είναι και βέβαιοι για την επιλογή τους, ούτε είναι έτοιμοι να «δεθούν» μαζί του για μια ζωή.

Η εταιρεία προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα να επιλέξουν μία από τις τρεις κατηγορίες ρολογιών στην οποία θα κινηθούν, αυτά με τιμή αγοράς 10.000, 20.000 ή 40.000 δολάρια. Στη συνέχεια δηλώνουν κάθε πότε επιθυμούν να αλλάξουν ρολόι, τρεις φορές το χρόνο, τέσσερις ή έξι. Η υπηρεσία concierge τους βοηθά να βρουν το ρολόι που ταιριάζει στα γούστα τους και αναλαμβάνει τα διαδικαστικά.

Το τίμημα για ρολόγια στην κατηγορία των Breitling, Panerai και Rolex ξεκινά από 199 δολάρια το μήνα ή τα 2.150 δολάρια το χρόνο. Για ακριβά κομμάτια από φίρμες όπως η Patek Philippe και η Α. Lange & Sohne (που ξεπερνούν σε τιμή αγοράς τις 100.000 δολάρια), η τιμή μπορεί να φτάσει τα 1,379 δολάρια μηνιαίως ή τα 14.900 το χρόνο.

Ο ιδρυτής της εταιρείας δηλώνει πως η επιτυχία της υπηρεσίας του οφείλεται στο ότι τα ρολόγια εξακολουθούν να αποτελούν σύμβολα status και πως είναι το ιδανικό συμπλήρωμα κάθε κομψού outfit. Επιπλέον, πρόκειται για πολύπλοκες, χειροποίητες -τις περισσότερες φορές- κατασκευές, πραγματικά αριστουργήματα μηχανικής που πολλοί εκτιμούν, αλλά η υψηλή τιμή αγοράς στέκει εμπόδιο.

Η Eleven James εξυπηρετεί και τους κατασκευαστές ρολογιών. Σε έναν κόσμο όπου οι millennials βρίσκουν δύσκολο να περάσουν από το iPhone στο Rolex, δίνει τη δυνατότητα στους νέους να δοκιμάσουν την αίσθηση και την εικόνα που τους δίνει ένα ακριβό ρολόι. Το 85% από αυτούς δήλωσαν πως είναι πολύ πιθανό να αγοράσουν ένα σύντομα.