Πώς το Facebook Messenger θα φτάσει τα 2 δισ. χρήστες

Πώς το Facebook Messenger θα φτάσει τα 2 δισ. χρήστες

Το Facebook Messenger έχει ήδη ξεπεράσει το 1 δισ. χρήστες, όμως η εταιρεία ήδη ετοιμάζεται να ξεπεράσει τα 2 δισ. με έναν απλό τρόπο: να φέρει την εφαρμογή και στις αναπτυσσόμενες αγορές.

Για να το πετύχει αυτό, το Facebook παρουσίασε τη Δευτέρα το Messenger Lite, μια πιο ελαφριά εφαρμογή για την ανταλλαγή μηνυμάτων η οποία μπορεί να λειτουργεί καλύτερα σε χαμηλότερων δυνατοτήτων smartphones και δίκτυα πιο αργού ίντερνετ.

Μάλιστα η συγκεκριμένη έκδοση για Android συσκευές καταλαμβάνει μόλις 10 MB από τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής, σε αντίθεση με το «κανονικό» Messenger που χρειάζεται 125 MB.

Η εφαρμογή θα προσφέρει μεν τις κλασσικές λειτουργίες, δηλαδή ανταλλαγή μηνυμάτων με κείμενο, links και φωτογραφίες, αλλά δεν θα επιτρέπει τη βιντεοκλήση.

Προφανώς αυτή η κίνηση προσβλέπει σε μεγαλύτερη ανάπτυξη του δικτύου των χρηστών σε πιο απομακρυσμένες και υπανάπτυκτες περιοχές του πλανήτη, ούτως ώστε να αυξηθεί περαιτέρω ο αριθμός όσων χρησιμοποιούν καθημερινά τις υπηρεσίες του Facebook.

Φυσικά, πρόκειται για μια ακόμη επένδυση η οποία ετοιμάζεται να ενισχύσει περισσότερο τη θέση του Messenger στην αγορά, ιδιαίτερα μετά την ανάπτυξη που γνωρίζει η διαφήμιση στις πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων τα τελευταία χρόνια.