Πόσα Mikel χωράει αυτός ο τόπος;

Πόσα Mikel χωράει αυτός ο τόπος;

O δημιουργός της αλυσίδας, Λευτέρης Κυριακάκης, αποκαλύπτει το μυστικό των Mikel και μιλάει για τον πρώτο σταθμό τους στο εξωτερικό.

Μέχρι και το καλοκαίρι του 2013 τα Mikel κυκλοφορούσαν στην πρωτεύουσα ως αστικός μύθος. Όλοι είχαν κάποιο φίλο (φοιτητή, φαντάρο, συνάδελφο) από την Λάρισα που τους είχε μιλήσει για μία καφετέρια που με δύο ευρώ έπινες αξιοπρεπέστατο καφέ, τα κεράσματα και τα κέικ πηγαινοερχόντουσαν, οι σερβιτόροι ήταν ευγενικοί και εξυπηρετικοί και το σημαντικότερο: μάζευε τον καλύτερο κόσμο της πόλης.

Δεν ξέρω εάν οι αφηγητές έβαζαν ουρές και κεφάλια στην ιστορία τους (κυρίως ως προς τα κέικ) όμως με βάση τα δεδομένα της Αθήνας της ύφεσης η περιγραφή ακούγονταν βγαλμένη από άλλες εποχές που η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν γνωρίσαμε.

Η πρώτη φορά που συνάντησα τον εμπνευστή και δημιουργό των Mikel, τον Λευτέρη Κυριακάκη, ήταν πέρυσι τον Ιούλιο, στα εγκαίνια του καταστήματος στο Αιγάλεω, ένα από τους πρώτους τους σταθμούς στην Αθήνα. Τριανταπεντάρης, φιλικός που όμως δεν του αρέσει πολύ η δημοσιότητα (σ.σ. για αυτό και δεν θα δείτε πουθενά φωτογραφία του) με παρέπεμψε στην σύζυγο του Χρύσα Γερολυμάτου, υπεύθυνη ανάπτυξης της αλυσίδας, η οποία και μου ξεδίπλωσε το κουβάρι της ιστορίας του Λευτέρη και των Mikel.

Mikel: Το μυστικό του νέου βασιλιά των καφέ

Το πως ξεκίνησε από την Λάρισα ως σερβιτόρος σε καφετέρια, το πως έφτιαξε τα πρώτα δικά του μαγαζιά σε συνεργασία με άλλους επιχειρηματίες και πως το 2008 πήρε την απόφαση να ξεκινήσει την δική του αλυσίδα. Στο αρχικό σχήμα ήταν τα αδέλφια του Μίλτος και Κυριάκος που ακόμη και σήμερα κρατούν τις θέσεις του υπεύθυνου αρχιτεκτονικής χώρων και οικονομικών αντίστοιχα. Παράλληλα τα τρία αδέλφια μοιράζονται και την μαρκίζα του καταστήματος καθώς το όνομα Mikel δεν είναι κάτι άλλο από το αρκτικόλεξο των λέξεων (Μί)λτος, (Κ)υριάκος και (Ελ)ευθέριος, ενώ ο κύριος που φιγουράρει στα ποτήρια και στο σήμα είναι ο συνταξιούχος πατέρας τους.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr