Πόσο ακριβά κόστισε στον Τιμ Κουκ η πορεία της Apple το 2016

Πόσο ακριβά κόστισε στον Τιμ Κουκ η πορεία της Apple το 2016

Την εβδομάδα που μας πέρασε έλαβαν χώρα μια σειρά σημαντικών εξελίξεων για τη γνωστή εταιρείας τεχνολογίας.

Ο Τιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, είδε τις αποδοχές του να μειώνονται το 2016 αφότου η εταιρεία απέτυχε να καλύψει τους στόχους της για τον τζίρο. Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύφθηκε, ενώ το 2015 οι αποδοχές του άγγιξαν τα 10,3 εκατομμύρια δολάρια, το 2016 αυτές μειώθηκαν στα 8,7 εκατομμύρια δολάρια. Η εξέλιξη αυτή προέκυψε αφότου η Apple ανακοίνωσε το 2016 την πρώτη μείωση εσόδων της σε ετήσια βάση εδώ και χρόνια.

Επίσης, σε μια αμφιλεγόμενη κίνηση, η Apple απέσυρε την εφαρμογή ανάγνωσης των New York Times από το App Store της στην Κίνα. Σύμφωνα με τη γνωστή εφημερίδα, οι κινεζικές αρχές υπέβαλλαν το αίτημα στην Apple και η εταιρεία συμμορφώθηκε με την υπόδειξη. Ένας εκπρόσωπος της Apple δήλωσε ότι η εφαρμογή «παραβίαζε τοπικούς κανονισμούς», αλλά οι υποστηρικτές της ελευθερίας του λόγου κατέκριναν δριμύτατα αυτή την επιλογή.

Τώρα, βάσει των στοιχείων που δημοσιοποιήθηκαν για το 2016, το App Store είχε την πιο εντυπωσιακή του χρονιά το 2016. Η ψηφιακή αγορά μοίρασε συνολικά 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε developers το 2016 – μια αύξηση 40% σε σχέση με το 2015. Η πρωτοχρονιά ήταν η καλύτερη μέρα για την εταιρεία, με αγορές εφαρμογών ύψους 240 εκατομμυρίων δολαρίων από τους καταναλωτές.

Στο μέτωπο των Mac, ανακαλύφθηκε πρόσφατα ένα κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να αχρηστεύσει τον υπολογιστή σας. Το malware, το οποίο ανακαλύφθηκε από την εταιρεία ασφαλείας Malwarebytes, εισέρχεται στο μηχάνημά σας αφότου επισκεφθείτε κάποιες κακόβουλες ιστοσελίδες. Στη συνέχεια, είτε παράγει μια ατελείωτη σειρά μηνυμάτων Mail είτε ανοίγει τα iTunes προειδοποιώντας για ιό. Στη συνέχεια, σας ζητά να τηλεφωνήσετε σ’ έναν αριθμό για να διορθώσετε τον υπολογιστή, και κάπου εκεί αχρηστεύει το μηχάνημα. Για να παραμείνετε ασφαλής, μην πάρετε τηλέφωνο στο νούμερο που σας λέει και προσοχή στις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε.

Τέλος, η Apple φαίνεται να μπαίνει στα χωράφια της Samsung ανακοινώνοντας σχέδια για το άνοιγμα του πρώτου καταστήματος λιανικής στη Νότια Κορέα. Το κατάστημα θα βρίσκεται στη Σεούλ και η εταιρεία ήδη προβαίνει στις πρώτες προσλήψεις των μελών του προσωπικού που θα εργαστούν εκεί.

Διαβάστε ακόμα: Τι υπόσχεται η Apple για το 2017