Πόσο κόστισε στη Netflix το σκάνδαλο σεξουαλικών παρενοχλήσεων από τον Κέβιν Σπέισι

Πόσο κόστισε στη Netflix το σκάνδαλο σεξουαλικών παρενοχλήσεων από τον Κέβιν Σπέισι
epa06297778 (FILE) - US actor and show host Kevin Spacey poses on the red carpet while arriving to the 2017 Tony Awards at Radio City Music Hall in New York, New York, USA, 11 June 2017 (reissued 30 October 2017). In a statement posted on Twitter on 29 October 2017, Spacey has apologized to US actor Anthony Rapp, who had accused Spacey of acting sexually inappropriate towards him when he was 14. In the same post, Spacey said he chose 'now to live as a gay man'. EPA/JASON SZENES

Μπορεί η εταιρεία να μην το παραδεχτεί, αλλά όλα δείχνουν ότι έχει ήδη υπολογίσει το ποσό. Και είναι πολύ μεγάλο.

 

Τη στιγμή που η χρηματιστηριακή αξία της Netflix χτυπά ιστορικά υψηλά, δημοσίευμα από το αμερικανικό Fortune σημειώνει ότι η εταιρεία έχει καταγράψει ήδη ζημιά ύψους 39 εκατ. δολαρίων εξαιτίας της «μη δημοσίευσης περιεχομένου».

Αυτό το «αναπάντεχο» χτύπημα ήρθε εξαιτίας υλικού το οποίο η η εταιρεία «αποφάσισε να αφήσει στην άκρη χωρίς να το χρησιμοποιήσει», σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα.

Παρότι η Netflix δεν ξεκαθάρισε ποτέ ποιο ακριβώς ήταν το περιεχόμενο που δεν χρησιμοποίησε, πηγές που μίλησαν στους Financial Times ανέφεραν ότι έχει να κάνει με πρότζεκτ στα οποία βρισκόταν ο Κέβιν Σπέισι.

Έπειτα από το κύμα αποκαλύψεων για περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης με πρωταγωνιστή τον Αμερικανό ηθοποιό, η εταιρεία αποφάσισε να τον κόψει από οποιοδήποτε πρόγραμμά της. Αυτό περιελάμβανε το βιογραφικό έργο Gore για τον Gore Vidal, αλλά και τη διακοπή της συνεργασίας με τον Σπέισι για τη συνέχεια της σειράς House of Cards.

Σχόλια του Οικονομικού Διευθυντή της Netflix, David Wells, φέρονται να περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο σημείωμα της εταιρείας. Ο Wells φέρεται να είπε πως ενώ ο αποκλεισμός περιεχομένου από μια εταιρεία παραγωγής δεν είναι ασυνήθιστο, κάτι «τόσο μεγάλου βεληνεκούς» δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά, εξαιτίας κυρίως των «κοινωνικών αντιδράσεων γύρω από το ζήτημα της σεξουαλικής κακοποίησης».