Πόσο θα κοστίσει το διαζύγιο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο

Πόσο θα κοστίσει το διαζύγιο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, ο Τζεφ Μπέζος ίσως δώσει στην πρώην γυναίκα του, Μακένζι, ακόμη και τη μισή του περιουσία.

 

Ο Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε μέσω Twitter την κοινή απόφαση με τη σύζυγό του, Μάκενζι, να χωρίσουν μετά από 25 χρόνια γάμου, και ήδη έχουν ξεκινήσει οι υπολογισμοί για το εάν αυτό μπορεί να γίνει το ακριβότερο διαζύγιο στην ιστορία.

Όπως αναφέρει το CNBC, οποιαδήποτε συμφωνία έγινε μεταξύ του ζευγαριού αφορά ένα τεράστιο ποσό που μπορεί να φτάσει αυτή τη στιγμή τα 137 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ουάσινγκτον, στην οποία διαμένει το ζευγάρι, οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια του γάμου ενός ζευγαριού που χωρίζει, μπορεί να χωριστεί στη μέση. Αυτό σημαίνει ότι η Μακένζι μπορεί να διεκδικήσει τουλάχιστον 66 δισ. δολάρια, καθώς η Amazon ιδρύθηκε έναν χρόνο μετά το γάμο τους.

Για να καταφέρει να συγκεντρώσει το ρευστό που ίσως χρειαστεί, ο Μπέζος αναμένεται να αναγκαστεί να ρευστοποιήσει μέρος των μετοχών της Amazon που κατέχει. Συνολικά, ο ιδρυτής του τεχνολογικού κολοσσού έχει 80 εκατ. μετοχές, ή αλλιώς σχεδόν το 16% της επιχείρησης.

Παρόλα αυτά νομικοί κύκλοι πιστεύουν ότι η Μακένζι δεν αναμένεται να φτάσει ως αυτό το σημείο, καθώς η πιθανότητα να λάβει ένα μεγάλο μέρος των μετοχών του συζύγου της στην Amazon θα της απέφερε στο μέλλον μεγαλύτερα υπερκέρδη.