Πούτιν για Ερντογάν: Τίποτα δεν είναι παντοτινό

Πούτιν για Ερντογάν: Τίποτα δεν είναι παντοτινό
Russian President Vladimir Putin speaks during a session of the St. Petersburg International Economic Forum 2015 (SPIEF 2015) in St. Petersburg, Russia, June 19, 2015. Putin said on Friday Russia was doing well in tackling its economic crisis, aggravated by Western sanctions over the Ukraine crisis and a fall in global oil prices. REUTERS/Grigory Dukor - RTX1H8RC

«Δεν έχουμε πρόθεση να χαλάσουμε τις σχέσεις μας με τον τουρκικό λαό».

H Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να διαρρήξει τις σχέσεις της με τον τουρκικό λαό διαμήνυσε ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι δεσμοί της Μόσχας με την Άγκυρα δεν θα βελτιωθούν ενώ βρίσκεται στην εξουσία η νυν τουρκική ηγεσία.

«Θέλω να το επαναλάβω τώρα: εμείς θεωρούμε ότι ο τουρκικός λαός είναι ένα φιλικό έθνος προς εμάς και δεν θέλουμε να διαρρήξουμε τις σχέσεις μας συγκεκριμένα με τους πολίτες της Τουρκίας» επισήμανε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους σε ένα ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί αύριο, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Όσον αφορά την νυν τουρκική ηγεσία, «τίποτα δεν είναι παντοτινό» τόνισε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε επιπλέον ότι η Ρωσία παραμένει θετική και έτοιμη να αναπτύξει την οικονομική και πολιτική συνεργασία της με την Ευρώπη, όπως επίσης να πολεμήσουν από κοινού την τρομοκρατία, παρά τις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Μόσχας.

Σε σημερινές του δηλώσεις ανέφερε επίσης ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας δεν έχουν αναπτύξει όλες τους τις στρατιωτικές δυνατότητες στη Συρία και ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν «περισσότερα στρατιωτικά μέσα» εφόσον καταστεί απαραίτητο.

«Βλέπουμε πόσο αποτελεσματικά οι πιλότοι μας και τα στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών συντονίζουν τις προσπάθειές τους με διάφορα είδη δυνάμεων- τον στρατό ξηράς, το πολεμικό ναυτικό και την πολεμική αεροπορία- (βλέπουμε πόσο αποτελεσματικά) χρησιμοποιούν τα πλέον σύγχρονα όπλα» επισήμανε ο Πούτιν σε μια ομιλία που εκφώνησε.

«Θέλω να υπογραμμίσω ότι αυτά κάθε άλλο παρά αποτελούν όλες μας τις δυνατότητες» τόνισε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

«Διαθέτουμε περισσότερα στρατιωτικά μέσα. Και θα τα χρησιμοποιήσουμε, εφόσον χρειαστεί».