«Πράσινες» διακοπές σε Ελλάδα και Ευρώπη

«Πράσινες» διακοπές σε Ελλάδα και Ευρώπη

TripAdvisor και TUI λανσάσουν νέα τουριστικά πακέτα, με την αειφορία στο επίκεντρο.

Όλο και περισσότεροι μεγάλοι «παίκτες» της τουριστικής βιομηχανίας στρέφουν την προσοχή τους στην αειφορία και τον «πράσινο» τουρισμό. Κάπως έτσι, οι Thomson και First Choice της TUI ανακοίνωσε ότι λανσάρει αποκλειστικά πακέτα εκδρομών αειφορίας σε επτά προορισμούς, μεταξύ των οποίων και η Κέρκυρα, η Κρήτη και η Κύπρος, ενώ το παγκόσμιο ταξιδιωτικό site TripAdvisor λανσάρει νέο πρόγραμμα για «πράσινα’» ταξίδια σε όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με έρευνα του TripAdvisor, η ζήτηση για περισσότερες «πράσινες» επιλογές είναι αυξημένη, αφού πάνω από το ¼ των Ευρωπαίων ταξιδιωτών (26%) έχουν ήδη επιλέξει πιο οικολογικούς προορισμούς για τα ταξίδια τους το τελευταίο δωδεκάμηνο και επιπλέον 1/3 ή 33% σχεδιάσει να κάνει κάτι αντίστοιχο τους επόμενους 12 μήνες.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, σχεδόν το 1/10 των Ευρωπαίων ταξιδιωτών (9%) απαντούν ότι έχουν επιλέξει ένα ξενοδοχείο ειδικά λόγω των «πράσινων» πρακτικών που ακολουθεί, ενώ ποσοστό 44% δηλώνει ότι τα ξενοδοχεία σήμερα δεν παρέχουν αρκετές πληροφορίες για τις πράσινες πρακτικές και την πολιτική αειφορίας που ακολουθούν.

Ανταποκρινόμενο στις νέες απαιτήσεις των ταξιδιωτών, το TripAdvisor λανσάρει νέο  πρόγραμμα για «πράσινα» ταξίδια σε όλη την Ευρώπη, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους ταξιδιώτες στη γηραιά ήπειρο να οργανώσουν τις διακοπές σε ξενοδοχεία και καταλύματα που ακολουθούν φιλικές προς το περιβάλλον διακοπές.

Πάνω από 6.000 καταλύματα σε όλο τον κόσμο έχουν ενταχθεί στο TripAdvisor GreenLeaders programme, το οποίο ξεκίνησε το 2013 από την Αμερική, ενώ από εφέτος το Μάρτιο το παγκόσμιο ταξιδιωτικό site έχει δεχθεί αιτήσεις από ξενοδοχεία και καταλύματα σε 19 νέες αγορές, συμπεριλαμβανομένων της Μεγάλης Βρετανίας, της Ιρλανδίας, της Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας και ήδη πάνω από 2.000 καταλύματα έχουν ενταχθεί.

Όσον αφορά τον όμιλο TUI, οι γνωστοί tour operators Τhomson και First Choice του ομίλου TUI δίνουν τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες τους να μπορούν τώρα να επιλέξουν πακέτα σε προορισμούς φιλικούς προς την αειφορία σε επτά προορισμούς, και συγκεκριμένα σε Κρήτη, Κέρκυρα Κύπρο, Μαγιόρκα, Τενερίφη, Δομινικανή Δημοκρατία και Τουρκία (Dalaman).

Οι ταξιδιώτες θα έχουν έτσι μία πλήρη εικόνα των ειδικότερων τοπικών στοιχείων του προορισμού που έχουν επιλέξει, ενώ κάθε τουριστικό πακέτο διέπεται από αρχές αειφορίας.

Διαβάστε ακόμη:

Η μεγάλη «πράσινη» τραπεζική στροφή

Τα «πράσινα» ξενοδοχεία

Το τρίπτυχο της υγιούς ανάπτυξης