Πριγκίπισσα Κριστίνα: «Είμαι αθώα»

Πριγκίπισσα Κριστίνα: «Είμαι αθώα»

Για επτά ώρες η κόρη του βασιλιά της Ισπανίας απολογούνταν για υπεξαίρεση χρημάτων από το Δημόσιο.

Πρωταγωνίστρια σε ένα δικαστικό ραντεβού , που δεν έχει προηγούμενο για την ισπανική μοναρχία, είναι η κόρη του βασιλιά της Ισπανίας, πριγκίπισσα Κριστίνα. Η Κριστίνα αναχώρησε το Σάββατο από το δικαστήριο της Πάλμα δε Μαγιόρκα στις Βαλεαρίδες, όπου δήλωσε πως είναι αθώα στον δικαστή ο οποίος την εξέτασε για φορολογική απάτη. Επί επτά ώρες, η 48χρονη ινφάντα, πρώτο μέρος της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας που δέχεται κλήτευση στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας, απάντησε στις ερωτήσεις του δικαστή Χοσέ Κάστρο, ο οποίος χειρίζεται αυτή την εκρηκτική υπόθεση, και στη συνέχεια από τα διάφορα μέρη.

«Η δικαιοσύνη λειτουργεί. Είμαστε όλοι ίσοι ενώπιον του νόμου και η ινφάντα το κατέδειξε», δήλωσε ο δικηγόρος της Μικέλ Ρόκα βγαίνοντας από το δικαστήριο, αμέσως μετά τη μικρότερη κόρη του βασιλιά η οποία αναχώρησε με αυτοκίνητο. Ο δικαστής υποψιάζεται ότι η Κριστίνα συνεργάσθηκε με το σύζυγό της, τον πρώην ολυμπιακό πρωταθλητή του χάντμπολ Ινιάκι Ουρντανγκαρίν, ο οποίος τέθηκε υπό δικαστική έρευνα στις 29 Δεκεμβρίου 2011 και είναι ύποπτος ότι υπεξαίρεσε, μαζί μ’ ένα πρώην συνεταίρο του, δημόσια κεφάλαια ύψους 6,1 εκατομμυρίων ευρώ.

Ένα μέρος των κεφαλαίων αυτών διοχετεύθηκαν στην Aizoon, μια εταιρεία βιτρίνα που ανήκε κατά το ήμισυ στην Κριστίνα και το σύζυγό της, σύμφωνα με την έρευνα του δικαστή, ο οποίος επί πέντε ώρες υπέβαλε στην ινφάντα ερωτήσεις για τις προσωπικές δαπάνες της που φαίνεται πως καλύπτονταν με χρήματα της εταιρείας αυτής.

Διαβάστε ακόμη: Στο δικαστήριο η πριγκίπισα Κριστίνα της Ισπανίας

«Όλα κατέστη δυνατό να αποσαφηνισθούν στη διάρκεια των ερωτήσεων, οι οποίες μπόρεσαν να δείξουν σε ποιο βαθμό η ινφάντα είναι αθώα όλων των κατηγοριών εναντίον της», πρόσθεσε ο άλλος συνήγορος της Κριστίνα, ο Χεσούς Μαρία Σίλβα. «Η δικαιοσύνη θα ακολουθήσει το δρόμο της, θα λύσει αυτό που θα μπορέσει να λύσει. Σήμερα δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη ημέρα για την ινφάντα», υποστήριξε ο Μικέλ Ρόκα.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής, η ινφάντα αποστασιοποιήθηκε ενώπιον του δικαστή από τις δραστηριότητες του συζύγου της. «Δεν γνωρίζω. Δεν απαντώ. Δεν είμαι εν γνώσει. Ο σύζυγός μου ασχολούνταν μ’ αυτό», απάντησε στις ερωτήσεις του δικαστή, σύμφωνα με τον Μανουέλ Ντελγκάδο, δικηγόρο της αριστερής ένωσης Μέτωπο Πολιτών, μιας από τις δύο οργανώσεις πολιτών που έχουν στραφεί κατά της πριγκίπισσας.