Πρόσωπα από κλασικά έργα ζωγραφικής πηγαίνουν σε…φεστιβάλ

Πρόσωπα από κλασικά έργα ζωγραφικής πηγαίνουν σε…φεστιβάλ

Από τον Αδάμ του Μιχαήλ Άγγελου μέχρι την Ελευθερία του Ντελακρουά, δεν λείπει κανείς από τις συναυλίες του καλοκαιριού.

Η Μόνα Λίζα χαμογελαστή, καθισμένη μπροστά στη σκηνή, περιμένοντας να βγουν τα μουσικά συγκροτήματα. Αυτό μπορεί να μη συμβαίνει στη «συμβατική» πραγματικότητα, αλλά συμβαίνει στην «πραγματικότητα» του Ούγγρου φωτορεπόρτερ Μάρτον Νεμένιι, ο οποίος δεν λείπει από κανένα ετήσιο φεστιβάλ στο νησάκι Σίγκετ στην πατρίδα του – το ευρωπαϊκό «ισοδύναμο» του αμερικανικού φεστιβάλ «Burning Man».

«Αυτή τη χρονιά, το ουγγρικό νησιώτικο πάρτι χρειαζόταν μια λεπτή παραλλαγή. Φαντάστηκα τη βαριεστημένη Μόνα Λίζα μπροστά από την κεντρική σκηνή, την Ελευθερία του Ντελακρουά να χορεύει στον ρυθμό, την Ανδρομέδα του Ρούμπενς να διασκεδάζει μαζί με άλλες φεστιβαλίστριες, το πιο διάσημο ζευγάρι αγροτών του κόσμου (σ.σ. από τον πίνακα “American Gothic” του Γκραντ Γουντ) ν’ ακούει Arctic Monkeys, τον Αδάμ του Μιχαήλ Αγγέλου να έχει πιει μια μπύρα παραπάνω… και τους αντέγραψα πάνω στις φωτογραφίες μου» δήλωσε ο Μάρτον.

Ο φωτορεπόρτερ δούλεψε με Photoshop και το αποτέλεσμα «είναι σχεδόν σα να πρόκειται για καλές τέχνες. Καλές-τρελές-τέχνες» είπε.

#sziget

A post shared by Marton Nemenyi (@mook1d) on

Δείτε ακόμη: Ένα αριστούργημα της ζωγραφικής στο κρεβάτι σας