Πρωταθλητής στις business ο Μάικλ Φελπς

Πρωταθλητής στις business ο Μάικλ Φελπς
Photo:

Ο μεγαλύτερος κολυμβητής στην ιστορία θέλει να σχεδιάσει μαγιό και να προωθήσει την κολύμβηση μέσω μιας νέας εταιρείας κολυμβητικής ένδυσης.

 

Ο Μάικλ Φελπς κέρδισε έξι χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας μαζί με δύο χάλκινα. Μετά, κέρδισε οχτώ χρυσά στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008, ενώ το 2012 κέρδισε άλλα τέσσερα χρυσά μαζί με δύο ασημένια. Και όλα αυτά τα κατάφερε φορώντας Speedos. Ωστόσο, εάν καταφέρει να πάει και στους Ολυμπιακούς του 2016 στο Ρίο της Βραζιλίας, δεν πρόκειται να φοράει την ίδια μάρκα κολυβητικού ρουχισμού.

Ο Φελπς ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα μια νέα συμφωνία με την Aqua Sphere, μια εταιρεία κολυμβητικής ένδυσης και εξοπλισμού. Μέχρι πρόσφατα, η Aqua Sphere δεν είχε δώσει έμφαση στην ελίτ αγορά κολυμβητικών ειδών, αλλά πλέον διαθέτει ως εκπρόσωπό της τον κορυφαίο κολυμβητή όλων των εποχών.

«Αυτό είναι τεράστιο για μας», δήλωσε ο CEO της εταιρείας Νταν Ρόκγουελ. «Είμαστε σχετικά νέοι στο χώρο».

Η Aqua Sphere διαθέτει ήδη ένα μαγιό εγκεκριμένο από τη FINA, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κολύμβησης, το οποίο θα φορά ο Φελπς από του χρόνου. Η εταιρεία συνεργάστηκε με τον Φελπς και τον προπονητή του Μπομπ Μπάουμαν για το σχεδιασμό του μαγιό.

 

Ακόμα πιο σημαντικό για την εταιρεία, όμως, είναι το νέο μαγιό που πρόκειται να διαθέσει η εταιρεία να αποτελέσει εφαλτήριο για μια νέα γραμμή προϊόντων υψηλών προδιαγραφών. Η νέα γραμμή δεν θα είναι διαθέσιμη το 2014, αλλά ο Ρόκγουελ άφησε να εννοηθεί ότι θα είναι διαθέσιμη στην αρχή του επόμενου έτους. «Δεν πρόκειται να πάρουμε ένα ήδη διαθέσιμο προϊόν και να κολλήσουμε απλά το όνομα του Φελπς πάνω», τόνισε.

Ο μάνατζερ του Φελπς, Πίτερ Καρλάιλ, δήλωσε ότι η δυνατότητα να είναι κάτι παραπάνω από απλώς ένας εκπρόσωπος της εταιρείας επί πληρωμή είναι πολύ σημαντική για τον Φελπς και τον Μπάουμαν.

Η αξία της συμφωνίας δεν έγινε γνωστή.

Διαβάστε ακόμη:

Οι «παχυλές» αμοιβές του Τόνι Μπλερ

Από άστεγος, στους πλουσιότερους του κόσμου