Το πρώτο smartphone της αγοράς

Το πρώτο smartphone της αγοράς

Ήταν τεράστιο, έμοιαζε με μαύρο τούβλο, ζύγιζε μισό κιλό και είχε μόλις μία ώρα αυτονομία. Δείτε το στο London's Science Museum.

Ήταν 16 Αυγούστου 1994 όταν κυκλοφόρησε το πρώτο κινητό τηλέφωνο που ενσωμάτωνε λειτουργίες ηλεκτρονικού υπολογιστή. Ήταν το IBM Simon και, αν και η IBM δεν το αποκαλούσε smartphone, είχε ημερολόγιο/ατζέντα, μπορούσες να κρατήσεις σε αυτό σημειώσεις, να το συνδέσεις με fax και να στείλεις email.

Αν και στα μάτια μας αυτό μοιάζει τερατωδώς μεγάλο, για την εποχή του ήταν ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός. Μάλιστα το εμβαδόν τής μονόχρωμης οθόνης του δεν ήταν μικρότερο από εκείνο των σημερινών smartphones.

Ήταν η εποχή χωρίς mobile internet, το Simon κόστιζε 900 δολάρια και η μπαταρία του διαρκούσε για μία ώρα. Πούλησε περίπου 50.000 κομμάτια -κυρίως σε επιχειρηματίες-  και κυκλοφόρησε για μόλις δύο χρόνια.

Αν θέλετε να το δείτε από κοντά, επισκεφθείτε στο Λονδίνο από τον Οκτώβριο την έκθεση Information Age, στο London’s Science Museum. Εκεί ο επισκέπτης μπορεί να δει πάνω από 800 αντικείμενα που καταγράφουν την εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών τα τελευταία 200 χρόνια.

Διαβάστε ακόμη:

Ποια είναι η σχέση σας με το τηλέφωνό σας;

Έρχεται το iPhone 6 στις 9 Σεπτεμβρίου

Το νέο τηλέφωνο της Amazon φτιάχτηκε για shopping