Ραντεβού με τους δανειστές μετά το Πάσχα των Kαθολικών

Ραντεβού με τους δανειστές μετά το Πάσχα των Kαθολικών

Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Brussels Group - Στα τέλη Απριλίου τοποθετείται η τελική συμφωνία με τους θεσμούς.

«Παραγωγικές» χαρακτηρίζει τις συζητήσεις μεταξύ των Ελλήνων αξιωματούχων και εκπροσώπων των δανειστών, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπως σημείωσε, μία πρώτη καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη στο Euro Working Group που θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη.

Η Μίνα Αντρέεβα δήλωσε πως «οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των εκπροσώπων των δανειστών συνεχίζονται από την Παρασκευή σε εποικοδομητικό κλίμα και θα πρέπει να συνεχιστούν. Στόχος είναι οι συζητήσεις να καταλήξουν σε έναν αξιόπιστο και ολοκληρωμένη κατάλογο μεταρρυθμίσεων». Ξεκαθάρισε, πάντως, πως δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία όσον αφορά τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων.

Τουσκ: Δεν βλέπω συμφωνία πριν το Πάσχα των Καθολικών

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, δήλωσε πως δεν πιστεύει να υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-πιστωτών πριν το Πάσχα των Καθολικών. Αντιθέτως, προβλέπει την επίτευξη μίας συμφωνίας για τα τέλη Απριλίου.

Κληθείς να σχολιάσει αν η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη για ένα «σχέδιο Β» σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων, ο Ντόναλντ Τουσκ ανέφερε: «Νομίζω ότι μπορούμε να πούμε πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο σχέδιο Α, ένα σχέδιο το οποίο θα πρέπει να επιτύχει».

Και προσέθεσε: «Οι όροι θα βασίζονται στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές. Είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία προς τα τέλη Απριλίου».