Ρονάλντο από… χρυσάφι

Ρονάλντο από… χρυσάφι

Ποιοι είναι οι δέκα πιο εμπορικοί παίκτες αυτού του Μουντιάλ;

Στη συλλογή του έχει δύο «Χρυσά Παπούτσια», δύο βραβεία Ballon d’Or της FIFA, φέτος προσέθεσε κι ένα χρυσό μετάλλιο του Champions League, καθώς και την ύψιστη στη χώρα του διάκριση με το Μετάλλιο Τιμής του πορτογαλικού Τάγματος του Πρίγκιπα Ερρίκου. Όμως η πιο «χρυσή» ίσως διάκριση για τον 29χρονο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι η πρωτιά που αποσπά στην τελευταία έρευνα της Repucom, ως ο πιο εμπορικός σούπερ σταρ της «στρογγυλής Θεάς».

Είναι ο πιο αναγνωρίσιμος ποδοσφαιριστής, παγκοσμίως σε ποσοστό 83,9% και άνω του 95% σε αγορές όπως αυτές της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Τουρκίας και της Αργεντινής. Συνολικά, το 82,5% των ερωτηθέντων θεωρεί πως ο Ρονάλντο έχει τη μεγαλύτερη επιρροή στη δημιουργία καναναλωτικών ροών από όλους τους δεινούς μπαλαδόρους.

Αυτό βέβαια το μαρτυρούν ήδη τα παχυλά συμβόλαια που έχει υπογράψει για τη διαφημιστική προώθηση προϊόντων κολοσσών: από τη Nike, τη Samsung, την αεροπορική Emirates και την τράπεζα Banco Espirito Santo, έως την εταιρεία καλλυντικών Clear, την ωρολογοποιίαTag Heuer και τη Herbalife.

«Ο Ρονάλντο είναι το όνειρο κάθε χορηγού κι εμπορικού συνεργάτη», σχολιάζει ο ιδρυτής και επικεφαλής της Repucom, Πολ Σμιθ. «Η αξία του είναι πολύτιμη και για τις ομάδες στις οποίες συμμετέχει, αλλά και για τις εταιρίες που τον στηρίζουν».

1/6
Photo:

Προς επιβεβαίωση υπάρχουν άλλωστε ολόκληρες «στρατιές» θαυμαστών-καταναλωτών και δυνητικά έμπρακτων υποστηρικών της εμπορικής αξίας του θρυλικού επιθετικού της Real Madrid.

Στο Facebook συγκεντρώνει σήμερα πάνω από 82 εκατομμύρια likes (!), πολύ παραπάνω από την Coca- Cola. Στο Twitter έχει 26 εκατομμύρια followers -μακράν τους περισσότερους στις τάξεις των ποδοσφαιριστών- και είναι έτσι 14ος στη διεθνή κατάταξη των χρηστών της δημοφιλούς social media πλατφόρμας, με λίγο παραπάνω οπαδούς από τη Σακρίρα και μερικούς λιγότερους από την Τζένιφερ Λόπεζ.

Μακράν δεύτερος σε εμπορικότητα μεταξύ των άσσων του ποδοσφαίρου -παρά τα τέσσερα Ballon d’Or που κατέχει- είναι το «αντίπαλο δέος» του Πορτογάλου Ρονάλντο, ο Αργεντίνος «αστέρας» της Barcelona, Λιονέλ Μέσι, που είναι γνωστός κι αναγνωρίσιμος από το 76% των ερωτηθέντων στην έρευνα της Repucom.

1/3

Τρίτος ακολουθεί ο συμπαίκτης του Μέσι στη Barcelona, Ζεράρ Πικέ, με διεθνή αναγνωρισιμότητα στο 58% (97% στην Ισπανία) -αν και οι «κακές γλώσσες» αποδίδουν την καλή κατάταξή του σε αυτή τη λίστα των δισεκατομμυρίων δολαρίων στη δημοσιότητα που απολαμβάνει χάρη στον γάμο του με την Κολομβιανή σούπερ σταρ της διεθνούς μουσικής σκηνής Σακίρα.

1/3

 

 

Σε κάθε περίπτωση, η τέταρτη θέση στη λίστα των πιο εμπορικών ποδοσφαιριστών είναι αυτή που έκανε τα περισσότερα ζεύγη φρυδιών να ανασηκωθούν από απορία. Την κατέχει ο Ισπανός Φερνάντο Τόρες της Chelsea, γνωστός και ως ο «El Nino». Κατετάγη στη θέση αυτή κυρίως χάρη στη μεγάλη αναγνωρισιμότητα που απολαμβάνει στην πολυπληθή Κίνα, λόγω και των αθλητικών… γκαφών του! Όπως και να έχει, κατάφερε να συγκεντρώσει 2 εκατομμύρια followers στο Twitter, όσους δηλαδή και ο Μέσι.

Την πρώτη «πεντάδα» των πιο εμπορικών ποδοσφαιριστών συμπληρώνει ο άσσος της Manchester United, Γουέιν Ρούνεϊ, με 20 εκατ. οπαδούς στο Facebook, αποτελώντας τον πιο αναγνωρίσιμο Βρετανό ποδοσφαιριστή αυτού του Μουντιάλ.

1/6

Όσο για τις υπόλοιπες θέσεις, στο Top 10 της λίστας;

Τις 6 και 7 καταλαμβάνουν ακόμη δύο ποδοσφαιριστές της Barcelona, ο Αντρές Ινιέστα και ο Βραζιλιάνος Νεϊμάρ. Ακολουθούν ο τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας της Ισπανίας και της Real Madrid, Ίκερ Κασίγιας, ο Σουηδός επιθετικός Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς της Paris Saint-Germain, και ο πρώην άσσος της Arsenal Τιερί Ανρί, που σήμερα παίζει στις ΗΠΑ με τη φανέλα των New York Red Bulls.

1/5

Δείτε ακόμη:

Το βραζιλιάνικο Μουντιάλ και τα νέα διλήμματα των χορηγών

Ποιοι εναντιώνονται στο Μουντιάλ;

Το σκάνδαλο της FIFA τινάζει στον «αέρα» το Μουντιάλ του Κατάρ

Οι σέξι… νύχτες του Μουντιάλ

Οι πατάτες του Μουντιάλ

Σάμπα πολλών δισεκατομμυρίων