Σαμαράς: «Στους επόμενους μήνες η ανάκαμψη θα φανεί καθαρά»

Σαμαράς: «Στους επόμενους μήνες η ανάκαμψη θα φανεί καθαρά»

«Τελευταία πολύ δύσκολη χρονιά το 2013» σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

Τη βεβαιότητα του ότι το 2013 θα είναι η τελευταία πολύ δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Σε χαιρετισμό που έστειλε χθες στην απογευματινή εκδήλωση για την παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου για το 2013, της ΕΣΕΕ, ο πρωθυπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το 2013 θα είναι η τελευταία πολύ δύσκολη χρονιά. Γνωρίζω καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε. Γνωρίζω ότι οι περισσότεροι αναγκασθήκατε να απολύσετε προσωπικό ή και να αφήσετε απλήρωτες τις εισφορές σας για να πληρώνετε το προσωπικό. Εργαζόμαστε νύχτα και ημέρα και, ήδη σήμερα, το φως στο τέλος του τούνελ είναι ορατό σε κρίσιμους δείκτες της οικονομίας, που έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν. Στους επόμενους μήνες η ανάκαμψη θα φανεί καθαρά σε όλους και αυτό θα έχει καθοριστική συμβολή στην ανάσχεση του κλίματος αβεβαιότητας που καθήλωσε το εμπόριο και, μαζί του, την ελληνική οικονομία.

Η βεβαιότητα ότι τα χειρότερα πέρασαν θα οδηγήσει στην αύξηση της κατανάλωσης που θα ξαναδώσει πνοή στο ελληνικό εμπόριο. Το 2014 ξεκινάμε ένα θετικό κύκλο ανάκαμψης που, με τη βοήθεια όλων, μπορεί και πρέπει να πάρει πιο ισχυρή μορφή. Περιμένουμε πολλά από εσάς, το Ελληνικό λιανικό εμπόριο, όχι μόνο από τις ξένες επενδύσεις».

Πλειστηριασμοί: Ρύθμιση με ή χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας