Samsung Galaxy Note 7: Το smartphone που ξεκλειδώνει με τα μάτια

Samsung Galaxy Note 7: Το smartphone που ξεκλειδώνει με τα μάτια

Η Samsung παρουσίασε το καινούριο «στολίδι» της συλλογής της με μεγάλες καινοτομίες και σαρωτή ίριδας.

 

Η Samsung θέλοντας να διατηρήσει τα πάντα απλά, «καθαρίζει» τη γραμμή των προϊόντων της για τους χρήστες προσφέροντάς τους τρεις επιλογές: τη σειρά Galaxy, το Galaxy Edge και το Galaxy Note.

Αυτός είναι και ο λόγος που το νέο Note 7 που παρουσιάστηκε την Τρίτη σε ειδική εκδήλωση της κορεάτικης εταιρείας, μοιάζει αρκετά με τα πρότερα μεγάλου μεγέθους μοντέλα Note 5 και S6 Edge+. Με οθόνη 5,7 ιντσών Quad HD, το Note 7 είναι η καλύτερη απάντηση της εταιρείας στον μεγάλο ανταγωνιστή της, που δεν είναι άλλος από το iPhone 6S Plus.

Η Samsung επέλεξε να «ξεπεράσει» το αναμενόμενο Note 6 χρησιμοποιώντας την κωδική ονομασία «Note 7», για να «ενώσει το πορτφόλιο των προϊόντων της» και να «μειώσει τη σύγχυση».

Έχοντας καμπυλωτό αδιάβροχο μεταλλικό σώμα, το Note 7 δανείζεται ορισμένα από τα σχεδιαστικά στοιχεία και λειτουργίες του διάσημου Samsung Galaxy 7 Edge των 5,5 ιντσών, συμπεριλαμβανομένων και των λειτουργιών «always-on display» και της πλάγιας οθόνης εφαρμογών στις γωνίες του κινητού.

Όμως εκτός από αυτά, το Note 7 συστήνει και μια σειρά νέων εφαρμογών όπου κυριαρχεί ο σαρωτής ίριδας, επιτρέποντας έτσι στον χρήστη να ξεκλειδώνει το κινητό του με το μάτι του. Επιπλέον το smartphone φέρει και αδιάβροχο πενάκι, πρόγραμμα που δημιουργεί GIFs, και μια σειρά από λειτουργίες οι οποίες διασφαλίζουν πλήρως την ασφάλεια της συσκευής. Επιπλέον έρχεται σε τέσσερα χρώματα: μαύρο, χρυσό, ασημένιο και μπλε κοραλί.

Σαρωτής ίριδας

Ο σαρωτής ίριδας είναι ίσως η πιο πολυδιαφημισμένη λειτουργία του Note 7.

Όμως πώς λειτουργεί;

Η Samsung τοποθέτησε στο κινητό μια κάμερα υπερύθρων η οποία σκανάρει το μάτι του χρήστη με ακτίνα που εκπέμπεται από το LED στο μπροστινό μέρος της συσκευής.

Το κινητό θα πρέπει να βρίσκεται περίπου 30 εκατοστά μακριά από το πρόσωπο, και δείχνει στον χρήστη πότε πρέπει να ευθυγραμμίσει το βλέμμα του στη συσκευή. Τα δεδομένα που συλλέγονται από το σκάνερ σώζονται στη συσκευή κρυπτογραφημένα, και προσφέρεται έτσι η δυνατότητα ξεκλειδώματος του κινητού ή ακόμη και κάποιας συγκεκριμένης εφαρμογής.

«Φάκελος ασφαλείας»

Η Samsung έδωσε μεγάλη βάση στην ασφάλεια της συσκευής. Εκτός από τη σάρωση ίριδας, δημιούργησε κι έναν φάκελο ασφαλείας ο οποίος αφορά μόνο ευαίσθητα αρχεία. Αυτός ο φάκελος προστατεύεται από την τεχνολογία KNOX της Samsung, και μπορεί να ξεκλειδωθεί με μια επιπλέον λειτουργία εκ των: κωδικός, σαρωτής ίριδας και δαχτυλικό αποτύπωμα.

«Συμμετρικό» ντιζάιν

Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, Galaxy Note 5, το Note 7 συνιστά αναμφισβήτητα μια μεγάλη αναβάθμιση στο ντιζάιν. Οι μπροστά γωνιακές πλευρές της οθόνης είναι καμπυλωτές όπως και το Galaxy S7 Edge, αλλά το ίδιο είναι και οι γωνίες στο πίσω μέρος της συσκευής. Μπορεί αυτό να μοιάζει με μικρή αλλαγή, όμως κάνει το Note 7 πολύ πιο άνετο στο κράτημα του χεριού. Η διαφορά βέβαια δεν γίνεται αμέσως αντιληπτή, καθώς το νέο κινητό της Samsung είναι ελαφρώς μεγαλύτερο και πιο βαρύ.

Δημιουργία GIF

Η Samsung θέλησε να ακολουθήσει τις τάσεις της εποχής, γι’ αυτό κι έβαλε στο Note 7 την εφαρμογή δημιουργίας GIF, μετά το λανσάρισμα της λειτουργίας live-streaming που έβγαλε για πρώτη φορά πέρσι. Με το Note 7 οι χρήστες μπορούν να παίρνουν μικρά κλιπάκια από το YouTube ή από δικά τους βίντεο και να δημιουργούν GIFs έτοιμα για να τα μοιραστούν με τους φίλους τους. Αυτή η λειτουργία απαιτεί τη χρήση «Smart Select» από το πενάκι.

Αδιάβροχο γράψιμο 

Όπως και το Galaxy S7 Edge, έτσι και το Note 7 μπορεί να μείνει κάτω από το νερό για μισή ώρα  και σε βάθος έως 150 εκατοστά. Κι επειδή το συγκεκριμένο κινητό δεν μπορεί να αποχωριστεί το πενάκι του, είναι κι αυτό αδιάβροχο. Η συνδυασμός αυτός σημαίνει πως εάν κάποιος το έχει πολύ μεγάλη ανάγκη, τότε μπορεί να κρατήσει σημειώσεις ακόμη και υποβρυχίως.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Οι προπαραγγελίες του Note 7 ξεκινούν την Τετάρτη, ενώ η πώληση μέσω παρόχων στις ΗΠΑ αρχίζουν στις 19 Αυγούστου. Σχετικά με την τιμή του, αυτή για την Αμερική ξεκινά από τα 850 δολάρια.